Impressie van hoe de Grotestraat in Cuijk er na de herinrichting uit komt te zien. (visual: MTD Landschapsarchitecten)
Impressie van hoe de Grotestraat in Cuijk er na de herinrichting uit komt te zien. (visual: MTD Landschapsarchitecten)

Informatieavond over herinrichting centrum Cuijk

Centrum 842 keer gelezen

CUIJK | De gemeente Cuijk houdt op donderdag 6 april een openbare informatieavond in het gemeentehuis over de herinrichting van het centrum.

Deze algemene presentatieavond start met een uitleg over het herinrichtingsplan. Deze presentatie duurt tot ongeveer 20.15 uur. Aansluitend is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het nog eens bekijken van de beelden. "Heeft u de presentatie al gezien? Kunt u niet al om 19.30 uur aanwezig zijn? Loop gerust na de presentatie binnen en stel alsnog uw vragen", aldus een woordvoerder van de gemeente Cuijk.

Bijpraten
Deze informatieavond is vooral bedoeld om belangstellenden bij te praten over de stand van zaken. Een eerste herinrichtingsplan werd als 'te duur' beoordeeld door de gemeenteraad. Het plan dat nu gepresenteerd wordt, is in essentie hetzelfde gebleven maar door enkele minder in het oog springende ingrepen toch bijna een half miljoen euro goedkoper. De gemeente Cuijk wil dit graag aan bewoners en winkeliers presenteren. In september 2017 start de herinrichting, om te beginnen met de Grotestraat. De jaren daarna wordt telkens een ander gedeelte van het centrum aangepakt.
Naast deze algemene informatieavond wordt later in de maand nog een avond georganiseerd voor bewoners van de Grotestraat en voor ondernemers die daar werkzaam zijn. Dan krijgen deze belanghebbenden de mogelijkheid om op detailniveau – bij de eigen voordeur – nog eens naar het plan te kijken en daarop te reageren. Ook volgt voor deze groep belanghebbenden nog een kennismaking met de aannemer.

Voorproefje
Belangstellenden kunnen de presentatie die wordt gehouden al inzien op www.cuijk.nl/herinrichting-centrum. Let op! Die presentatie bevat 'slechts' sfeer- en referentiebeelden. De beelden geven een indruk van hoe de herinrichting er ongeveer uit kan gaan zien. De beelden vormen geen exacte weergave van de werkelijkheid.
De informatieavond is donderdag 6 april vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan het Louis Jansenplein in Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant