Het nieuwe busje voor Driestroomhuis 'Samen Bijzonder' in Gennep. Staand geheel links: Ivo Broeren.
Het nieuwe busje voor Driestroomhuis 'Samen Bijzonder' in Gennep. Staand geheel links: Ivo Broeren.

Rolstoelbus voor gezinshuis Samen Bijzonder in Gennep

Human Interest 1.115 keer gelezen

GENNEP | Driestroomhuis Samen Bijzonder in Gennep is nog in aanbouw, maar nog voor de opening beschikt het gezinshuis over een rolstoelbus voor het vervoer van de (toekomstige) bewoners. "We zijn straks met z'n elven. Die passen niet allemaal in mijn autootje", lacht Ivo Broeren.

Samen met zijn vrouw Pauline wordt Ivo 'franchisenemer' van het Driestroomhuis aan de rand van Gennep, waar 24-uurs zorg en een 'thuis' geboden gaan worden aan mensen met een verstandelijke en soms ook een lichamelijke beperking. "We hebben een bus nodig om straks met elkaar op pad te gaan."
De fondsen voor 'deze super mooie bus' werden onder meer verworven door mee te doen aan verschillende acties. Zo is 'Samen Bijzonder' komende zomer voor het derde jaar op rij het goede doel van het voetbaltoernooi Copa del Agatha en er werd geld ingezameld door een kerstactie bij basisschool 't Startblok in Cuijk, waar Ivo en Pauline ook vandaan komen. "Onze droom gaat uitkomen. Het huis wordt in augustus opgeleverd en dan zullen we 24 uur, 7 dagen in de week zorgen voor zeven jongvolwassen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. We kunnen niet wachten om hen een zo'n fijn en gezellig mogelijk huis aan te kunnen bieden met structuur en regelmaat", vertelt Ivo tot slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant