Een Elektriciteitsmeter bij de school San Bertolo.
Een Elektriciteitsmeter bij de school San Bertolo.

Wecycle-actie 'voorziet' de school San Pedro van elektriciteit

Human Interest 150 keer gelezen

GENNEP | In het buitengebied van San Pedro, zusterstad van Gennep, is elektriciteit niet altijd gemeengoed. Met de sponsorcheck van de Wecycle-actie kon de basisschool in de San Bartolo, een buurtgemeenschap van San Pedro de Lóvago, aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk. Met het geld van de actie werd de bedrading - en alles wat daarbij komt kijken - binnen het schoolgebouw aangelegd.

Het ministerie van Onderwijs zorgde afgelopen week voor de aansluiting op het net. De school wordt ook gebruikt als gemeenschapshuis voor vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Cheque
GESP ontving op 26 januari 2017 uit handen van de burgemeester van Gennep, Peter de Koning, de Wecycle-cheque van duizend euro ontvangen. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste.

Punten scoren
Inwoners konden punten scoren voor een lokaal goed doel door in 325 gemeenten afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij hun milieustraat. De vijfentwintig gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvingen een sponsorcheque van duizend euro voor het gekozen lokale goede doel. In Gennep was dat in het najaar van 2016 GESP. Gennep eindigde op de veertiende plaats.

Investering
Inwoners van Gennep steunden daarmee de aanleg van elektriciteit op deze kleine basisschool in San Bartolo. Dit is een investering die de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt en de leerprestaties verbetert. Meer informatie: www.gespgennep.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant