Foto: Diana Dekkers
Foto: Diana Dekkers

'Opbrengst van Wensloterij wordt goed besteed'

Human Interest 466 keer gelezen

CUIJK | Make-A-Wish Nederland organiseert in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg een Wensloterij om fondsen te werven voor de stichting die de allerliefste wensen in vervulling laat gaan van kinderen met een levensdreigende ziekte. De hoofdprijs is een Opel Karl Edition. "De loten worden een half jaar lang verkocht, waarna op 2 oktober de trekking is", vertelt initiatiefnemer Marco Graat.

Door Martijn Schwillens

De vrijwilliger fondsenwerving van Make-A-Wish zet een stevige ambitie voor de loterijverkoop neer. "We hopen op een netto-opbrengst van 20.000 euro", zegt hij. "Maar het geld gaat dan ook naar een goed doel: 'Het vervullen van de allerliefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensdreigende ziekte om daarmee een ervaring van kracht en blijdschap te creëren'. "Ik ben nu vijftien jaar vrijwilliger voor Make-A-Wish en weet uit eigen ervaring hoeveel verschil een wensvervulling kan maken voor een kind en zijn of haar familie", legt Marco -zelf afkomstig uit Sint Antonis- uit. "We doen het écht voor het kind, maar het geeft vrijwilligers natuurlijk ook veel energie. Je maakt mooie en spannende dingen mee. Het is toch de kers op de taart van het vrijwilligerswerk. Zelf staat een trip die ik een paar jaar geleden met een gezin uit Boxmeer heb mogen ondernemen naar een Formule 1-race op de Nürburgring in Duitsland me nog heel erg bij."

Wensen vervullen
De 'wensvervullers' van Make-A-Wish laten een diversiteit aan wensen in vervulling gaan. Dankbaar, dierbaar, maar soms ook kostbaar. "Het varieert echt van een ontmoeting met een stripfiguur tot een trip naar Disneyland of de verbouwing van een slaapkamer met een dolfijnenbed."

Hij benadrukt: "Het geld wordt goed besteed. We willen kinderen uit de sleur van het ziek zijn of het ziekenhuis halen. Dat geldt ook voor de familie. We lopen echter achter op het aantal wensen dat we in vervulling willen laten gaan, omdat het aantal aanmeldingen achterblijft. Mensen hebben een drempel om hun zieke kind aan te melden. Hopelijk draagt dit artikel ertoe bij dat (groot)ouders met een ziek (klein)kind hem of haar alsnog aanmelden."

De Wensloterij is zondag van start gegaan en loopt tot en met maandag 2 oktober, wanneer ook de trekking is. Loten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij Topslijter Sander Graat, Shell Boxmeer, Jetten Cuijk en via de website www.wensloterij.nl. Meer informatie over Make-A-Wish op www.makeawishnederland.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant