De raadsvergadering door jongeren uit Gennep.
De raadsvergadering door jongeren uit Gennep.

Derdejaars leerlingen debatteren als echte politici

Onderwijs 164 keer gelezen

GENNEP | Het Elzendaalcollege en de gemeente Gennep hadden de afgelopen weekhet project 'Jongeren en Politiek'. Dit is een project waarbij leerlingen een politiek vraagstuk krijgen voorgelegd en op gemeentelijk niveau kennismaken met de politiek. Ze deden onderzoek, debatteerden en bereidden als echte politici een raadsvergadering voor. Derdejaars mavoleerlingen mochten meedoen aan het politieke project.

De derdejaars mavoleerlingen onderzochten de wenselijkheid van het herinrichten van de speelterreinen aan de Bleekstraat, het Melkstraatje en de Prinses Margrietstraat/Zwaluwstraat in Gennep. Donderdag 6 april vond de raadsvergadering in het stadhuis van Gennep plaats onder leiding van burgemeester Peter de Koning.
Het terrein aan de prinses Margrietstraat/Zwaluwstraat is unaniem verkozen tot het terrein dat opgekapt moet worden en er is een inrichting gekozen die vanuit de ideeën van alle groepen kwam. De burgemeester heeft de jonge fractievoorzitters geadviseerd om het plan daadwerkelijk in te dienen bij B&W. Daarnaast is voor de locatie aan de Bleekstraat een motie ingediend. In deze omgeving wonen nauwelijks jongeren, waardoor de voorkeur uitgaat naar een bewegingstuin voor ouderen.
De raadsvergadering was het hoogtepunt van het project, dat voor de 14e keer is georganiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant