Het tellen van de Douwe Egberts punten.
Het tellen van de Douwe Egberts punten.

1.500 pakken koffie voor Voedselbanken in regio

Human Interest 288 keer gelezen

CUIJK | Er zijn ruim 775 duizend DE-koffiepunten ingezameld de afgelopen maanden, goed voor 1.476 pakken koffie die zullen worden gedoneerd aan de Voedselbank Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis) en Voedselbank Noord-Limburg (Mook, Gennep en Bergen).

De afgelopen weken is er druk geteld. "Dat tellen is een monnikenwerk, maar het heeft ook iets ouderwets huiselijks en gezelligs; het verbroedert", zegt kartrekker Colette van Gerve van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze. "We zijn natuurlijk ook dit jaar weer erg blij met de opbrengst, die we alleen hebben kunnen realiseren dankzij de medewerking de mensen in de regio."
In heel Nederland zijn door Lionsclubs ruim 56 miljoen punten opgehaald, goed voor 108.500 pakken koffie. Na de overdracht werd nog nagepraat onder het genot van een kopje koffie. Van Gerve: "Voor ons is een kopje koffie heel gewoon, maar het is relatief duur en als je rond moet komen van 40 euro per week is het al gauw een luxe artikel dat je jezelf niet permitteert. De organisatie van de actie wil iedereen aansporen gewoon DE punten te blijven sparen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant