GGZ Oost-Brabant is op zoek naar vrijwilligers in Cuijk en Boxmeer.
GGZ Oost-Brabant is op zoek naar vrijwilligers in Cuijk en Boxmeer.

Vrijwilligers gezocht voor 'bijzonder vrijetijdbesteding'

Human Interest 486 keer gelezen

CUIJK/BOXMEER | GGZ Oost-Brabant is op zoek naar vrijwilligers die een maatje willen zijn voor mensen met een psychische of psychiatrische achtergrond op zoek naar sociaal contact en voor De Inloop in Boxmeer.

Waarom niet bij werk of studie een gaatje vrijmaken om er iets bijzonders bij te nemen. Dat kan overdag, 's avonds of in het weekend. Om dan buitengewone ervaringen op te doen die grenzen verleggen, interessante verhalen opleveren en het leven verrijken.
Sociale persoonlijkheden die gemakkelijk contact maken en zich kunnen verplaatsen in andermans gedachtewereld zijn geknipt om iemand uit een sociaal isolement te halen. De manier waarop is zo eenvoudig. Samen boodschappen doen bijvoorbeeld of een terrasje pikken, wandelen, fietsen, een potje kaarten, een bordspelletje doen, het actuele nieuws doornemen, allemaal aanleidingen om een praatje te maken.
In regio Cuijk-Boxmeer zijn een aantal, thuiswonende mensen met een psychische of psychiatrische achtergrond, op zoek naar sociaal contact. Een maatje kan hierin uitkomst bieden. Daarom worden vrijwilligers gevraagd van minimaal 18 jaar die energie en een beetje tijd willen steken in een streekgenoot. Het spreekt voor zich dat er een goede voorbereiding aan vooraf gaat en dat deskundig personeel met raad en daad bijstaat. Verder wordt er een vrijwilliger voor De Inloop gevraagd die op donderdagochtend pc-kennis wil overdragen.

Vrijwilligers
Al wordt gerekend op de komst, vakanties en verplichtingen van een vrijwilliger hebben echter altijd voorrang. Vrijwilligers hebben reiskostenvergoeding en zijn verzekerd. "Bij ons hebben veel vrijwilligers het tienjarig jubileum erop zitten; dat zegt genoeg over de sfeer en waardering", aldus de GGZ. Voor vrijblijvende informatie of aanmelden, stuur 'n mail naar: vrijwilligers@ggzoostbrabant.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant