Starters op de woningmarkt kunnen in Boxmeer (voorlopig) geen beroep doen op het fonds voor startersleningen.
Starters op de woningmarkt kunnen in Boxmeer (voorlopig) geen beroep doen op het fonds voor startersleningen.

Geldpot startersleningen in Boxmeer blijft nog wel even leeg

Wonen 279 keer gelezen

BOXMEER | Het fonds voor startersleningen in de gemeente Boxmeer blijft voorlopig nog wel even leeg. Dat laat het Boxmeerse college van B en W weten op schriftelijke vragen van CDA-raadslid Jan Stoffelen.

Stoffelen kwam met zijn vragen nadat vijf aanvragen (totale waarde van 170.000 euro) niet werden gehonoreerd, waardoor aspirant-kopers hun financiering niet rond kregen. Waaronder in Vierlingsbeek. "Dit is niet goed voor het drop, waar alle zeilen moeten worden bijgezet om woningen gebouwd te krijgen en mensen, die er geboren en getogen zijn, voor het dorp te behouden", meent Stoffelen.
Enkele jaren geleden stelde de gemeente Boxmeer een fonds van 1,2 miljoen euro ter beschikking aan starters op de woningmarkt. Dat budget is al langere tijd op. "Er zijn toen vijftig leningen verstrekt. Pas als de huidige leningen worden afgelost, komt er weer budget beschikbaar voor het verstrekken van nieuwe leningen. Op dit moment wordt op een deel van de leningen mondjesmaat afgelost. Dit is afhankelijk van de persoonlijke situatie van de leningnemer", aldus B en W. In 2016 werd in totaal 81.000 euro afgelost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant