Merletcollege Cuijk hield afgelopen dinsdag een thema-avond.
Merletcollege Cuijk hield afgelopen dinsdag een thema-avond.

Drukbezochte thema-avond Merletcollege over puberbrein

Onderwijs 346 keer gelezen

CUIJK | Hoe werkt het puberbrein? Wat is het effect daarvan op het gedrag van pubers? En hoe kunnen 'wij' – ouders, leerkrachten – daarmee het beste omgaan? Die vragen stonden afgelopen dinsdag centraal tijdens de thema-avond op het Merletcollege in Cuijk, georganiseerd door de Ouderraad van de school. 
 
Het gekozen thema bleek een schot in de roos, afgaand op de opkomst van circa 150 ouders, verzorgers en docenten. En zij werden niet teleurgesteld. De avond werd verzorgd door Aletta Smits van De Loef Training. Zij bleek niet alleen zeer deskundig, maar ook een begenadigd entertainer. Op humoristische en meeslepende wijze ging ze in op vragen waar alle ouders met pubers regelmatig mee worstelen: Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom veranderen ze al na drie weken van opleiding? Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS? Waarom komen ze niet uit bed?
Haar rake observaties, praktijkvoorbeelden en mooie, soms persoonlijke verhalen riepen veel herkenning op bij het publiek. Maar behalve naar het waarom van dit pubergedrag, was men natuurlijk vooral ook nieuwsgierig naar hoe hier het beste mee om te gaan. Daarvoor gaf ze een aantal praktische tips en handreikingen die de komende tijd ongetwijfeld in de praktijk zullen worden uitgeprobeerd. Misschien wel de belangrijkste les van deze avond: lachen mag om pubergedrag, zolang je de puber zelf maar serieus neemt. "Directie en Ouderraad van het Merletcollege kijken met voldoening terug op een zeer leerzame en tegelijkertijd uiterst vermakelijke avond", aldus het Merletcollege.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant