De lezing wordt gegeven door Hans van Eeden.
De lezing wordt gegeven door Hans van Eeden.

Lezing over 'keurig, kwiek en katholiek Brabant'

Kunst en cultuur 168 keer gelezen

GRAVE | Op zondag 7 mei houdt Hans van den Eeden (onderzoeksjournalist) in de bibliotheek van Grave een lezing over katholieke Brabant. De lezing start pal voor de Tweede Wereldoorlog in 1939. Hij vertelt over de XXL gezinnen, ook wel als babyboom periode aangeduid, van na de Tweede Wereldoorlog, de katholieke jeugdbeweging, het onderwijs en de zorg.

Door technologische en sociale ontwikkelingen veranderde katholiek Noord-Brabant in een rap tempo. De emancipatie van vrouwen in de roerige jaren zestig 'Marie wordt wijzer', laat hij niet onberoerd. Hans van den Eeden begon zijn carrière als onderzoeksjournalist bij de Groene Amsterdammer. In 2015 was hij betrokken bij de televisieserie De IJzeren Eeuw van de VPRO. Momenteel schrijft hij voor Brabants Dagblad en magazines.
Informatie en aanmelden per e-mail naar info@graafsmuseum.nl. De lezing is zondag 7 mei om 14.00 uur in de bibliotheek van Grave aan de Trompetterstraat 2. De entree is 3,00 euro, inclusief koffie en thee (Vrienden van het museum hebben gratis toegang).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant