Vitesse'08 versloeg buurman Milsbeek moeiteloos met 3-0. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

3D: Vitesse'08 vergroot problemen Milsbeek; Vianen verliest strijd om plek 3

Voetbal 1.114 keer gelezen

GENNEP | Het ziet er steeds meer naar uit dat de derby tussen Vitesse'08 en SV Milsbeek komend seizoen niet op de rol zal staan in de derde klasse. Vitesse'08 toonde zich zaterdagavond oppermachtig in de Genneper derbytwist en vergrootte door een simpele 3-0 overwinning de degradatiezorgen voor hekkensluiter Milsbeek.

Safa Kizir zette de formatie van trainer Fabian Krebbers al na dik vijf minuten op 1-0 vanaf de penaltystip. Nog voor rust verdubbelde Thymo Zeelen door een hoekschop achter de overigens uitstekend keepende Twan Peters te koppen. Milsbeek kon daarna geen vuist maken en het was enkel aan Peters te danken dat het na afloop uiteindelijk 3-0 stond omdat Gijs Giebels eveneens wist te scoren.
Aanvoerder Bas Thijssen van Milsbeek pakte nog rood (2xgeel) na opmerkingen op de leiding en mist dus de volgende wedstrijd van de Noord-Limburgers, die nog twee wedstrijden hebben om degradatie af te wenden. Daar is een klein wonder voor nodig, want SCE en Hatert wonnen en staan nu vijf punten voor op de hekkensluiter.

Nacompetitie
Door de winst doet Vitesse'08 nog volop mee om een plek in de nacompetitie. Vianen Vooruit liep in de strijd om de derde plek tegen een gevoelige nederlaag aan, want DIO'30 won de onderlinge wedstrijd met 1-2 en staat nu vier punten boven de Vianezen alsook Vitesse'08.