De Zwaluw versloeg Merselo. (archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

5G: Titelstrijd nu tussen Heijen, SVOC'01 en beetje De Zwaluw

Voetbal 498 keer gelezen

HEIJEN | De titelstrijd in de vijfde klasse G gaat een tweestrijd worden tussen Heijen en SVOC'01. Het leidende duo won tegen respectievelijk SVS Stevensbeek (2-1) en SC Sint Hubert (4-1) en staat met nog twee wedstrijden te gaan vier punten boven De Zwaluw en inmiddels zes boven Merselo, dat de onderlinge strijd tegen de Oeffeltenaren met 3-4 verloor. De Zwaluw heeft hierdoor nog een minimale kans op het kampioenschap.

Heijen klopte op eigen veld SVS met 2-1. Nick Martens en Nick de Valk maakten het verschil voor de Heijenaren, die weten dat winst bij Astrantia komende zondag in ieder geval betekent dat De Zwaluw (14 mei te gast in Heijen) de koploper niet meer achterhalen kan.
De Zwaluw zette op eigen kracht alvast een streep door de titelaspiraties van Merselo door in het Limburgse dorp met 3-4 te winnen. De mannen van coach Patrick Nabuurs leidden bij rust met 1-4 na doelpunten van Merijn Elbers (driemaal) en Harm Thielen. Vijf minuten na rust stond het ineens 3-4, maar verder dan dat liet De Zwaluw het niet komen.
Elders kukelt Astrantia uit de subtop na een 5-2 nederlaag bij Menos, dat door de winst met stip stijgt naar een elfde plek.