Juliana Mill en Achilles Reek speelden gelijk. (Foto: Twitter Juliana Mill)
Juliana Mill en Achilles Reek speelden gelijk. (Foto: Twitter Juliana Mill)

4H: Toxandria geeft rode lantaarn aan Achilles Reek, Estria pakt punt bij kampioen

Voetbal 162 keer gelezen

Wie degradeert er uit de vierde klasse H? Met nog twee duels te gaan is Achilles Reek hekkensluiter, maar het gat met Toxandria en Estria is maar een punt.

Hapse Boys is al kampioen en hoeft dit seizoen niet meer. Estria knokt nog voor handhaving en pakte verrassend een punt in Haps. In de eerste helft waren de gasten uit Escharen zeker niet de mindere en uit standaardsituaties kon het gevaarlijk worden. Hapse Boys, met diverse andere spelers in de basis in vergelijking met vorig week, kon er weinig tegenover stellen. In de tweede helft trok Hapse Boys het spel naar zich toe. Dit resulteerde in de vijftigste minuut in de 1-0 van Job Kemperman. Het was vervolgens wachten op de tweede treffer. "We verzuimden dit echter en aan de andere valt een voorzet direct binnen via de tweede paal", aldus Hapse Boys-trainer Johan Vullings. De thuisploeg ging op jacht naar een nieuwe voorsprong en die kwam er een paar minuten voor tijd. Luuk Crommentuijn werd neergelegd in het zestienmetergebied en benutte vervolgens zelf de gegeven penalty. Voldoende voor de winst was het niet. In de slotminuut zette Estria een counter in en die werd doeltreffend afgerond. Vullings: "Ik ben teleurgesteld over het puntenverlies. We hebben veel kansen onbenut gelaten en daardoor de wedstrijd niet in het slot gegooid. Ook hebben we slecht verdedigd, waardoor het in de laatste minuut nog gelijk wordt. Ondanks dat de titel binnen is gaan we de laatste wedstrijden voor de maximale basis score." Estria-trainer Ivo Rossen was gematigd tevreden. "De eerste helft waren we beter maar scoorden we niet. In de tweede helft kwamen we er niet meer uit en gaven we twee goals weg. We toonden wel veerkracht door twee keer gelijk te maken (goals Jordy Hurkens en Gijs Schreurs), waarvan de laatste vlak voor tijd. Er had meer ingezeten als we iets meer lef en gif hadden getoond."

Belangrijke winst Toxandria
Toxandria heeft de rode lantaarn overgedragen aan Achilles Reek. De 3-1 overwinning op SDDL kwam de mannen uit Rijkevoort heel goed uit. Jeroen van Raaij maakte de 1-0 en na de 1-1 van Daan Klievink was het Melvin van Lankveld met de 2-1. Twan Dekkers tekende voor de beslissing. "We speelden mat en Toxandria won de meeste duels", aldus SDDL-trainer Antwan van Rijn, die ook het gemis van Ties Klievink noemde.

HBV verslaat SIOL
HBV was in Katwijk met 0-2 te sterk voor SIOL. Sjors Broenland en Ali Ozdemir kwamen tot scoren bij de gasten. "We hebben de hele wedstrijd gedicteerd", aldus HBV-trainer Eric van Dreumel. SIOL-trainer Peter ten Haaf was na afloop teleurgesteld. "In de eerste helft hebben we genoeg kansen gehad, maar ze niet benut. Na rust gaven we niet thuis. Sommige jongens toonden niet het goede karakter. Deze groep kan heel goed voetballen, maar dan moet iedereen honderd procent geven. Als dat niet gebeurt, dan gaan we eraf. Helaas beseft nog niet iedereen wat er wordt gevraagd wanneer je eerste elftal voetbal speelt. Zonde."

Constantia klopt Cito
Cito dacht vijf minuten voor tijd de 1-0 te maken, maar de goal van Mazhar Sahiner werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een minuut later zorgde Ton Aben namens Constantia voor de 0-1. De grensrechter vlagde, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. "Een gelukkige, maar verdiende overwinning", aldus Constantia-trainer Ger Verheijen.

Gelijkspel in Mill
Achilles Reek is met nog twee wedstrijden te gaan hekkensluiter in de vierde klasse H. Door het 2-2 gelijkspel bij Juliana Mill moet de ploeg van trainer Marco Benneheij nog twee duels volle bak gaan. De wedstrijd in Mill kende twee vroege goals. Andy Veld tekende voor de 1-0, Bas Linders voor de snelle 1-1. Juliana Mill kwam verderop in de wedstrijd opnieuw op voorsprong door Tom Heerbaart, maar via een late goal van Rob van der Wijst eindigde het treffen in 2-2. Achilles Reek-trainer Marco Benneheij beseft dat zijn ploeg een spannende slotfase tegemoet gaat. "Maar de volgende wedstrijden hebben we weer een fitte groep. Vandaag maakten we toch nog de verdiende gelijkmaker. De uitslagen van de andere wedstrijden waren voor ons teleurstellend."

SES verslaat Festilent
De lokale derby tussen SES en Festilent eindigde in 1-0. Melvin van den Elzen maakte na 34 minuten de enige treffer van de wedstrijd. Festilent was sterker, maar bleef met lege handen achter. SES trok met een verdedigend speelstijl de overwinning over de streep.

Vierde klasse H:
Toxandria - SDDL 3-1
SIOL - HBV 0-2
SES - Festilent 1-0
Hapse Boys - Estria 2-2
Cito - Constantia 0-1
Juliana Mill - Achilles Reek 2-2

1. Hapse Boys 22-53
2. Festilent 23-43
3. Herpinia 22-39
4. Constantia 22-36
5. HBV 23-36
6. SDDL 22-32
7. SES 22-29
8. Cito 22-29
9. SIOL 22-25
10. Juliana Mill 22-22
11. Estria 22-19
12. Toxandria 22-19
13. Achilles Reek 22-18

SDDL - SIOL
Herpinia - Hapse Boys
HBV - Toxandria
Estria - Constantia
SES - Juliana Mill
Achilles Reek - Cito

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant