De A73 wordt vooralsnog niet door de provincie op het prioriteitenlijstje gezet. (archieffoto: SK-Media)
De A73 wordt vooralsnog niet door de provincie op het prioriteitenlijstje gezet. (archieffoto: SK-Media)

'Bereikbaarheid Land van Cuijk geen prioriteit voor provincie'

Politiek Samenwerking Land van Cuijk 1.420 keer gelezen

'S-HERTOGENBOSCH | De problemen op de snelweg A73 tussen Boxmeer en Cuijk vormen geen hoogste prioriteit voor de provincie Noord-Brabant.

Dat blijkt uit een persbericht dat de bestuurders van de provincie en de vier grote Brabantse steden hebben opgesteld naar aanleiding van de recente Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse van het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Zij doen een gezamenlijke oproep aan het nieuwe kabinet 'om Brabant niet op de rem te zetten'. "De focus mag niet enkel op de Randstad liggen. Daarmee doe je Brabant echt te kort", aldus gedeputeerde Christophe van der Maat. De provincie wil dat het nieuwe kabinet werk maakt van uitbreiding van de A2 tussen Deil en Vught, de A58 tussen Tilburg en Breda en de spoorroutes Eindhoven-Helmond, Breda-Eindhoven, Breda-Rotterdam en Tilburg-Oss. "Pak deze knelpunten met snelheid aan", benadrukt Van der Maat.
Met geen woord wordt gerept over de aanhoudende problemen op de A73 of ontsluiting van het Land van Cuijk met de rest van de provincie, al kan de provincie nog zelfstandig beslissen om geld uit te trekken voor verdere upgrading van de N264 tussen Haps en Uden (A50).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant