D66 wil de bereikbaarheid van Nijmegen vast op de agenda van de Cuijkse gemeenteraad. (archieffoto: Diana Derks)
D66 wil de bereikbaarheid van Nijmegen vast op de agenda van de Cuijkse gemeenteraad. (archieffoto: Diana Derks)

D66 Cuijk wil bereikbaarheid Nijmegen (vast) op politieke agenda

Politiek 295 keer gelezen

CUIJK | D66 wil dat het Cuijkse college van B en W haast maakt met een betere bereikbaarheid van Nijmegen. "Nijmegen dient vanuit Cuijk optimaal bereikbaar te zijn", aldus fractievoorzitter Arthur Baudet van D66, die schriftelijke vragen heeft gesteld aan het gemeentebestuur.

"De bereikbaarheid van Nijmegen wordt alleen maar slechter en oplossingen dienen zich voorlopig nog niet aan", stelt Baudet, die drie voorbeelden aanhaalt om zijn woorden kracht bij te zetten. "Op de A73 vinden steeds vaker ongelukken plaats met als gevolg ernstige filevorming. Ook de verkeersintensiteit op de weg nemen toe. Verder is er sprake van vertraging van de elektrificatie op de Maaslijn, die toch al gelukt gaat onder de inzet van te weinig materieel of uitval. En tenslotte was er slecht nieuws over de fietsbrug, waarvan een nieuwe aanbesteding plaatsvindt. Natuurlijk leidt dit wederom tot vertraging."

Terugkerend thema
Baudet wil nu van het college weten of zij bekend zijn met de geschetste problematiek en welke stappen (op korte termijn) ondernomen gaan worden. Ook wil hij dat het college de bereikbaarheid van Nijmegen als 'regelmatig terugkerend onderwerp' op de agenda van de Cuijkse gemeenteraad plaatst. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant