Team Big Challenge Ottersum Top doet begin juni mee aan Alpe d'HuZes. Staand derde van rechts: Mirjam Schouten. (foto: Ingrid Driessen)
Team Big Challenge Ottersum Top doet begin juni mee aan Alpe d'HuZes. Staand derde van rechts: Mirjam Schouten. (foto: Ingrid Driessen)

'Al moet ik kruipend over de streep, ik ga het halen'

Human Interest 387 keer gelezen

OTTERSUM | Samen met vrienden en familie gaat Mirjam Schouten begin juni naar Zuid-Frankrijk voor deelname aan Alpe d'HuZes. De 45-jarige Ottersumse wil bovenop de Franse Alpenreus een zware periode symbolisch afsluiten. "Al moet ik kruipend over de streep, ik ga het halen", zegt ze.

Door Martijn Schwillens

Mirjam is nog herstellende van een operatie. De zoveelste in de voorbije jaren, nadat ze eind 2015 de diagnose borstkanker kreeg. "Ik heb er net een zware borstoperatie opzitten", vertelt ze. "We zijn al met al anderhalf jaar bezig geweest en ze hebben alles weggehaald. Inmiddels zit het in het hoofd weer goed. De tumor is weg en we gaan ervan uit dat de kanker nu weg is. Wel gebruik ik nog medicatie."

'Als 't lopend moet, dan lopend'
Begin juni gaat Mirjam met haar man John en nog acht anderen naar Alpe d'Huez. "We willen de afgelopen periode symbolisch afsluiten bovenop die berg", vertelt ze. "Samen met vrienden en familie aan wie ik heel veel steun heb gehad toen ik écht doodziek was. Verdriet en onzekerheid zullen er blijven, maar door deel te nemen aan Alpe d'HuZes willen we het een plekje geven", legt Mirjam uit.
Zeven fietsers, één loper en twee vrijwilligers (verzorgers) vormen 'Team Big Challenge Ottersum Top'. Zelf gaat ze voor één beklimming van de legendarische wielerberg. "Ik begin op de fiets, maar als het daarna lopend moet, dan maar lopend. Mijn conditie is waardeloos, maar sinds kort ben ik onder begeleiding weer aan het sporten."
Ze lacht: "En al moet ik kruipend over de streep, ik ga het halen."

Alpe du Fest
Mirjam wil met haar team 40.000 euro ophalen voor het KWF. De teller staat nu op de helft. "Op zaterdag 13 mei houden we in 't Swaantje in Ottersum de benefietsavond Alpe du Fest, met een toffe band en deejay. Alles voor het goede doel", besluit Mirjam. "Alpe du Fest gaat vooral een hele gezellige avond worden." De benefietavond begint om 21.00 uur en de entree is 5,00 euro. Info: www.facebook.com/alpedhuzesottersumtop

Lees meer in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 9 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant