Marijke Kuiphuis.
Marijke Kuiphuis.

Expositie 'PUUR Glas' in Het Petershuis

Kunst en cultuur 253 keer gelezen

GENNEP | Met als motto 'Kleurrijk, transparant, open en toegankelijk; zó Puur' exposeert Marijke Kuiphuis vanaf zondag 14 mei haar glazen objecten rondom de thema's 'mensen', 'bloemen' en 'abstracte werken' in Het Petershuis in Gennep.

De tentoonstelling 'PUUR Glas' omvat staande- en wandobjecten, schalen en sieraden. De glaswerken zijn doorgaans opgebouwd uit een veelheid aan vrolijke, bonte kleuren maar ze kunnen ook ingetogen zijn. Kenmerkend voor al haar werk zijn de vloeiende lijnen en het warme kleurenverloop. Vooral als er (zon-)licht op valt stralen de werken warmte uit en ontstaat een vrolijk spel van gekleurde schaduwen op de wand of de ondergrond. De heldere kleuren maken het werk expressief en contrasterend. Door haar drang om steeds weer iets nieuws te maken, ontstaan de meest verrassende creaties.
De expositie is vanaf zondag 14 mei tot 11 juni te zien in Museum Het Petershuis aan de Niersstraat 2 in Gennep. De opening is zaterdag 13 mei om 15.00 uur. Toegang is gratis. Info: www.museumhetpetershuis.nl

Werk van Marijke.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant