Werkzaamheden rond de Mookerplas. (foto: Leisurelands)
Werkzaamheden rond de Mookerplas. (foto: Leisurelands)
ingezonden

'Onnozelheid in de gemeente Mook'

Ingezonden 540 keer gelezen

In De Maas Driehoek van vorige stond het bericht dat de gemeente Mook een handhavingsverzoek heeft afgewezen van de Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen (VWG). Het verzoek van handhaving ging over het vernielen van de roestplaats van ransuilen tijdens de kap van bomen en struweel medio januari rondom de Mookerplas.

Volgens burgemeester Gradisen ging het alleen maar om slechte en dode bomen. Toch nog maar eens een rondje gaan observeren daar op een vrije dag, zou ik zeggen. De toezichthouder van de gemeente Mook is er medio april erop uitgestuurd en heeft geen overtreding waargenomen...
Hoe zou dat op het gemeentehuis van Mook gegaan zijn? ''Zeg ambtenaar A, ga eens kijken daar bij die brug of die ransuilen daar nog zitten, want er zijn klachten binnengekomen van bewoners uit Mook en VWG dat er in januari gekapt is bij die ransuilen'' Ambtenaar keert terug en deelt mee dat er geen ransuilen te zien zijn. Nee allicht niet! We gaan over tot de orde van de dag en versturen een afwijzingsverzoek naar VWG, in plaats van Leisurelands eens aan de tand te voelen.
Tientallen mensen uit de wijk de Lindeboom en andere natuurliefhebbers genoten al jaren van de ransuilen, soms tien stuks. Ook de ijsvogels nestelden in het talud van de Mookerplas en gebruikten de bomen en het struweel om op vis te jagen. Er zijn nog zeker mensen die dit alles op foto hebben en ook op waarneming.nl zijn de observaties te vinden. Het is triest te moeten constateren dat Leisurelands in zijn meer dan 20 recreatiegebieden geen greintje respect heeft voor natuurwaarden en er ook niets op uit doet om burgers en besturen te berichten over voorgenomen werkzaamheden. Zo is het ook al fout gegaan bij het Wylermeer en de Berendonck.
En dat terwijl toch iedere gemeente een wethouder als vertegenwoordiger heeft in de bestuurslaag van Leisurelands. Tja, hoog tijd dat burgerparticipatie verder inhoud gaat krijgen, vooral in de gemeente Mook.

Peter Giesberts,
Mook

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant