De Wieken in Molenhoek in vroegere tijden.
De Wieken in Molenhoek in vroegere tijden.
Foto van vroeger

De Wieken in Molenhoek viert en bestaat 40 jaar

Historie 911 keer gelezen

MOLENHOEK | Medio 1959 kreeg Molenhoek een Parochiehuis. Dit parochiehuis werd gehuisvest in een houten barak vlakbij de kerk. In 1972 kwam het gebouw voor 100 gulden in het bezit van de stichting De Wieken en kreeg toen dezelfde naam. Vanaf dat moment was er ook sprake van een 'Gemeenschapshuis'.

In 1976 besloot het toenmalig Stichtingsbestuur dat het inmiddels behoorlijk vervallen gebouw aan vervanging toe was en op 10 december van datzelfde jaar ging de eerste spade de grond in. Door de inzet van velen werd op 1 oktober 1977 het nieuwe gemeenschapshuis De Wieken geopend. In zijn openingsrede sprak de toenmalige voorzitter Jos van Bommel o.a. de volgende woorden uit: "Laten we hier leren leven met elkaar in een prettig samenzijn."

'Huis van en voor...'
"Zo zouden we het vandaag iets anders willen omschrijven ,maar we zijn nog steeds een huis van en voor de Molenhoekse gemeenschap" aldus de huidige voorzitter Paul Sutmuller. "En dat bleek ook vorig jaar uit het feit dat de Molenhoekse gemeenschap substantieel bijdroeg in de kosten voor een nieuw dak op het gebouw."

Viering 40-jarig bestaan
Het 40-jarig bestaan van 'De nieuwe Wieken' wordt gevierd in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei. Op zaterdag 20 mei is de kindermiddag 'Let's Play!' (14.00 uur) met veel attracties. 's-Avonds vanaf 20.15 uur is de muzikale happening 'Let's Party' met onder meer De Thuisband. Gratis kaarten verkrijgbaar bij Bloemenspeciaalzaak Hans Rikken, Poelen Auto's Mook en in De Wieken.
Op zondag 21 mei om 14.00 uur is 'Let's Enjoy', bedoeld voor alle senioren van Molenhoek. De muziek wordt verzorgd door de Nostalgica's. Alle activiteiten in De Wieken en gratis toegang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant