Schets van het Nautisch Centrum Boxmeer dat gerealiseerd moet worden op de plek van de oude betoncentrale.
Schets van het Nautisch Centrum Boxmeer dat gerealiseerd moet worden op de plek van de oude betoncentrale.

Groen licht Boxmeerse raad voor Nautisch Centrum?

Zakelijk 776 keer gelezen

BOXMEER | De gemeenteraad van Boxmeer buigt zich donderdag 18 mei over plannen voor de oude betoncentrale in Boxmeer. De ondernemers Reindert Roovers en Roy Goossens willen die locatie herontwikkelen tot een toeristische trekpleister die is geëind op waterrecreatie: Nautisch Centrum Boxmeer. "Deze toeristische waterpoort geeft het buitengebied een nieuwe economische impuls", aldus het tweetal.

Door onze redactie

Het visiedocument 'Nautisch Centrum Boxmeer, Boxmeer terug naar de Maas' dient als onderliggend stuk voor de raad om te beslissen over een bestemmingsplanwijziging. De plannen rusten op twee peilers: een horecagelegenheid en onderhoud- en servicecentrum voor de recreatieve watersport. Volgens Roovers en Goossens 'noodzakelijk voor een sluitende exploitatie'.

Toeristische trekpleister
In de huidige zijtak van de Maas komt aan de zijde van de jachthaven de horeca-ark 'Prinses Margriet' te liggen, waarin naast een café/restaurant met 70 zitplaatsen ook een toeristisch informatiepunt gerealiseerd moet worden.
In de betoncentrale komt een botenstalling en werkplaats voor kleine reparaties. In de kraan komt een uitkijktoren om over de Maas en Maasheggen heen te kijken. Ook wordt onderzocht of een hotel gerealiseerd kan worden in de kraan. Verder moeten op termijn een evenemententerrein, strandje en een strandtent herrijzen op het terrein. "Mensen kunnen hier na een wandeling of fietstocht even bijtanken of ze komen voor een vakantiegevoel speciaal naar deze plek", aldus het ondernemersduo. "Het nautisch centrum zorgt voor werkgelegenheid in de regio."
Omwonenden zien volgens Roovers en Goossens geen onoverkomelijke bezwaren. De Watersportvereniging Boxmeer 'ziet diverse kansen en enkele bedreigingen'.
Het Nautisch Centrum Boxmeer zal na groen licht van de raad in vier fasen uitgevoerd worden. De herontwikkeling moet in het najaar van 2017 beginnen. De ark kan mogelijk al eerder aanmeren.



De huidige situatie bij de betoncentrale in Boxmeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant