De vorstschade ter hoogte van de Beugenseweg 23 in Boxmeer is al hersteld. 'Nodig om schade niet verder toe te laten nemen.'
De vorstschade ter hoogte van de Beugenseweg 23 in Boxmeer is al hersteld. 'Nodig om schade niet verder toe te laten nemen.'

Boxmeer: twee ton nodig voor herstel wegen na vorstschade

Verkeer en vervoer 274 keer gelezen

BOXMEER | De gemeenteraad van Boxmeer wordt donderdag 18 mei gevraagd om 200.000 euro extra krediet beschikbaar te stellen voor herstel van vorstschade aan wegen in Overloon, Vierlingsbeek, Sambeek, Boxmeer en Rijkevoort. "Om de schade niet verder toe te laten nemen, is onderhoud op korte termijn noodzakelijk", aldus het college van B en W.

Het gaat in totaal om 8.355 vierkante meter asfaltverhardingen die afgelopen winter (verder) beschadigde zijn door de vorst. "Wij hebben besloten de vorstschade zo snel mogelijk te herstellen. De extra kosten zullen in eerste instantie ten laste van het regulier onderhoudsbudget wegen worden gebracht. Dit heeft tot gevolg dat onderhoud aan elementenverhardringen (kasseien, klinkers et cetera) naar achter zal worden geschoven", luidt de uitleg van het college, dat de gemeenteraad benadrukt dat het niet beschikbaar stellen van het extra budget van 200.000 euro 'tot gevolg heeft dat minder onderhoud aan bestratingen kan worden verricht'.
Wegen die door de vorstschade hersteld moeten worden, zijn onder meer de Vierlingsbeekseweg en Rondweg in Overloon, de Grotestraat in Vierlingsbeek, Grotestraat in Sambeek, Stationsweg, Julie Postelsingel, Burg. Verkuijlstraat en Beugenseweg in Boxmeer en de Hoogeindsestraat in Rijkevoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant