Openluchttheater De Speultuin in Oploo presenteert 'met trots' het nieuwe zomerseizoen. (foto: Tunnis.nl)
Openluchttheater De Speultuin in Oploo presenteert 'met trots' het nieuwe zomerseizoen. (foto: Tunnis.nl)

De Speultuin presenteert 'met trots' nieuw zomerseizoen

Kunst en cultuur 321 keer gelezen

OPLOO | Een uitwisselingsconcert met jeugdorkesten, Mark van de Veerdonk, Metropoolorkest en Canthonis vormen de line-up voor het nieuwe zomerseizoen van openluchttheater De Speultuin in Oploo. "Nadat we afgelopen jaar voorzichtig zijn gestart met een klein programma kunnen we voor het seizoen 2017 met trots ons eerste theaterprogramma presenteren", aldus Haida Hubers namens de commissie.

"Sinds dit voorjaar kunnen we beschikken over een prachtige, mobiele overkapping van het theater zodat de spelers te allen tijde droog blijven. Waar vorig jaar Fanfare Excelsior tijdens de opening kletsnat haar repertoire ten gehore moest brengen, kunnen we vanaf dit seizoen de boel droog houden", legt Haida uit. Het openluchttheater biedt plaats aan ruim 250 personen.

'Goed toeven'
"Samen met De Graancirkel in Oploo is er hard gewerkt aan de verfraaiing van het openluchtpark. Ook daar is het voor of na een optreden goed toeven", vervolgt ze. "De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen met zand, pompen en water. Daarnaast kunnen we gebruik maken van een permanente elektriciteitsaansluiting, een tijdelijk onderkomen met toiletten en een keuken. Van daaruit wordt het stukken gemakkelijker om tijdens de optredens een hapje en een drankje te serveren."

Programma
Het nieuwe theaterprogramma van De Speultuin bestaat uit vier voorstellingen/concerten. De aftrap wordt op zondag 21 mei van 11.00 tot ca. 13.00 uur gegeven door de jeugdorkesten van de muziekverenigingen Excelsior Oploo, Juliana Haps en St. Cecilia Sint Anthonis, die een Uitwisselingsconcert geven. De toegang is gratis. (Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Oude Heerlijkheid in Oploo.)
Op 25 juni is het de beurt aan 'de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk met zijn show 'Kaaskleum' (tickets 12,50 euro). Op 8 juli speelt het Metropeelorkest en op 16 juli verzorgt Streekkoor Canthonis een optreden i.c.m. Oellandkoor. De genoemde muziekconcerten zijn gratis te bezoeken.

Mark van de Veerdonk speelt op 25 juni zijn voorstelling 'Kaaskleum' in De Speultuin.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant