De man uit Cuijk (49), die is opgepakt voor schietincident met 11-jarig slachtoffer in 2011, is weer vrijgelaten.
De man uit Cuijk (49), die is opgepakt voor schietincident met 11-jarig slachtoffer in 2011, is weer vrijgelaten.

Onderzoek schietincident Cuijk-Noord uit 2011 weer op dood spoor

Politie 526 keer gelezen

CUIJK | In het onderzoek naar een schietincident waarbij op zaterdagavond 31 december 2011 een 11-jarig jongetje uit Cuijk zwaargewond raakte, is de betrokkenheid van een 49-jarige man uit Cuijk niet aangetoond. Hij is geen verdachte meer in de zaak.

De politie hield de man op dinsdag 7 februari aan in zijn woonplaats. Hij werd ervan verdacht betrokken te zijn bij het schietincident, waarbij een 11-jarig jongetje uit Cuijk zeer ernstig gewond raakte. Ondanks uitgebreid onderzoek van de politie werd de dader nooit aangehouden. Wegens gebrek aan verdere aanknopingspunten werd het onderzoek in november 2012 gestopt.

Anonieme tip
De man werd verdacht van betrokkenheid bij het schietincident, nadat medio 2016 bij de politie een nieuwe (anonieme) tip binnenkwam. Daarop werd opnieuw een rechercheteam samengesteld en uitgebreid onderzoek verricht. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man. De politie verrichte op verschillende plekken doorzoekingen, waarbij wapens en munitie werden gevonden en in beslag genomen.

Uitgebreid onderzoek
In afwachting van onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd de verdachte eerder in vrijheid gesteld. Uit dat onderzoek is nu gebleken dat de kogel niet afkomstig was uit de gevonden wapens. Daarom wordt de aangehouden man niet meer verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Wel wordt hij verdacht van illegaal vuurwapenbezit. Daarvan wordt een dossier van opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
De recherche benadrukt dat eventuele nieuwe informatie in de toekomst uiteraard serieus wordt bekeken om deze ernstige zaak op te lossen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant