Ietje Pinckers van de stichting Jacques van Mourik heeft een lintje gekregen. (foto: Ingrid Driessen)
Ietje Pinckers van de stichting Jacques van Mourik heeft een lintje gekregen. (foto: Ingrid Driessen)

Lintje voor Ietje Pinckers uit Mook

Human Interest 950 keer gelezen

MOOK | Burgemeester Wim Gradisen heeft zaterdag, bij de opening van de zomertentoonstelling van de Stichting Jacques van Mourik, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Ietje Pinckers-van Roosmalen uit Mook. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Pinckers (74) was in 1992 medeoprichter en is huidig secretaris van bestuur van de stichting Jacques van Mourik. Het voornaamste doel van de stichting is 'om de herinnering aan de kunstenaars in het grensgebied van de provincies Limburg, Gelderland en Noord-Brabant levend te houden en om zoveel mogelijk mensen de regiokunst, in het bijzonder het werk van de Plasmolense kunstenaarskolonie, te laten ontdekken'. Voor de stichting was en is Ietje Pinckers een samenbindend en inspirerend bestuurslid.

Overige verdiensten
Van 1977 tot 1999 was mevrouw Pinckers (74) vrijwilligster bij het VVV Plasmolen Mook en leefde zich, verkleed in authentieke kleding en geschminkt, in in het personage van Kiste Trui. Begin jaren tachtig was zij betrokken bij het maken van een noeuwe kerstgroep voor de parochie Mook. Daarbij werd er ook nog een nieuwe stal ontworpen en gebouwd. In november 1986 was mevrouw Pinckers medeoprichter van de Stichting Heemkundekring De Grenssteen en vanaf 1987 was zij bestuurslid. Ook schreef zij tussen 1987 en 1999 vele artikelen voor het kwartaalblad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant