Milsbeekse Aspergefeesten op 24 en 25 juni

  •   keer gelezen

MILSBEEK | CV De Diepenkikkers houdt, in samenwerking met de familie Berns, op 24 en 25 juni de eerste 'Milsbeekse Aspergefeesten'. Op de landerijen van de familie Berns aan de Rijksweg 35B in Milsbeek zal een heus feestterrein worden ingericht van waaruit het evenement wordt georganiseerd.

De basis van de Milsbeekse Aspergefeesten is het 'witte goud' waar Milsbeek in de wijde omtrek om bekend staat. "We willen middels deze feesten dit product en ons dorp nog meer bekendheid geven en met name ook de jeugd hierbij betrekken. Verder vinden wij het van groot belang dat er weer een echt jaarlijks dorpsfeest 'op de Milsbèk' gaat plaatsvinden", aldus Marco Derks voorzitter van de Diepenkikkers. "Het programma start op zaterdag 24 juni om 20.30 uur. Op deze avond staat er een feestavond gepland in onze grote feesttent met medewerking van de topformatie 'Wir sind Spitze'. Kaarten à 12,50 euro zijn in de voorverkoop te koop bij de Spar (Milsbeek), Het Hof (Gennep) Texaco Oomen (Groesbeek) en voor 15 euro aan de kassa", vervolgt Derks.

Ondernemers
"Op zondag 25 juni zal er vanaf 13.00 uur een culinair festival plaatsvinden in het teken van 'de asperge", vervolgt Koen Jos Berns van de gelijknamige asperge kwekerij. "Deze dag zullen diverse lokale en regionale ondernemers zich presenteren met heerlijke culinaire hapjes en drankjes met de asperge als basis. Entree op deze dag bedraagt 2,50 euro per persoon (vanaf 16 jaar). Mensen kunnen dan gebruikmaken van de diverse proeverijen. Verder wordt er een portie verse asperges 'op zijn Limburgs' geserveerd door Restaurant `t Töpke. Deze asperges kunt u nuttigen onder het genot van een aspergebiertje of wijntje. Voor het portie asperges kunt u een voucher à 10 euro (inclusief entree) kopen in onze winkel, of bij Restaurant 't Töpke", besluit Berns. "Ook kunt u zich op deze zondag laten rondleiden door het bedrijf van de familie Berns. Tevens zal er deze dag een loterij worden gehouden waar prachtige prijzen te winnen zijn. De zondagmiddag/-avond zal muzikaal opgeluisterd worden door Hofkapel de Suukerruuve in combinatie met DJ Bart. Uiteraard is er ook gedacht aan onze jeugd. Er zijn diverse attracties, spellen en luchtkussens aanwezig op het terrein. Verder kan de jeugd leren 'asperge steken' op het landgoed van de familie Berns", vertelt Twan Spikmans, voorzitter van de Aspergefeesten.
http://www.diepenkikkers.nl 
 

Meer berichten