Het in aanbouw zijnde IKC Padbroek in Cuijk.
Het in aanbouw zijnde IKC Padbroek in Cuijk.

IKC Padbroek mag komend schooljaar open

Onderwijs 799 keer gelezen

CUIJK | De leerlingen kunnen vanaf komend schooljaar hun intrek nemen in het nieuwe schoolgebouw IKC Padbroek in Cuijk. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft daarover woensdag positief beslist.

De uitspraak is in nagenoeg alle beroepen voor de gemeente positief. De bezwaren tegen de komst van het nieuwe schoolgebouw heeft de hoogste bestuursrechter van tafel geveegd. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn nu onherroepelijk.  Er is alleen een voorwaardelijke verplichting toegevoegd aan het plan, die inhoudt dat er een gesloten hekwerk moet komen ter hoogte van de westelijke Dassenburcht. Dat hek gaat alleen open voor de eventuele aan- en afvoer van afvalcontainers. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn daarmee onherroepelijk. 
Wethouder Maarten Jilisen van de gemeente Cuijk, alsmede de schoolbesturen/Invitare/Optimus, zijn tevreden met de uitspraak van de Raad van State over de verschillende beroepen tegen de bouw van het Integraal Kindcentrum Dassenburcht. Jilisen:  "De uitspraak geeft aan dat wij als gemeente zorgvuldig hebben gehandeld. We willen de gemeenteraad op zo kort mogelijke termijn informeren over hoe wij nu verder gaan met dit proces. Wel wil ik nog graag toevoegen dat wij, zoveel als mogelijk, de belangen van omwonenden ook in het vervolg van het proces zullen proberen te waarborgen. Ik ben blij dat de leerlingen met ingang van het nieuwe schooljaar definitief hun intrek kunnen nemen in het nieuwe schoolgebouw." 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant