De leegstaande Willem Christiaansschool in Ledeacker wordt binnenkort een bedrijfsverzamelgebouw. Foto: Kees de Bruijn
De leegstaande Willem Christiaansschool in Ledeacker wordt binnenkort een bedrijfsverzamelgebouw. Foto: Kees de Bruijn

School Ledeacker wordt bedrijfsverzamelgebouw

  •   keer gelezen

LEDEACKER | De gemeente Sint Anthonis verkoopt voor 175.000 euro de voormalige Willem Christiaansschool in Ledeacker. De oude school wordt een bedrijfsverzamelgebouw.

Toen per 1 augustus 2016 de scholen in Ledeacker en Sint Anthonis fuseerden, kwam het gebouw leeg te staan en werd het weer eigendom van de gemeente Sint Anthonis. Al snel ontstonden in Ledeacker plannen om het gebouw voor de dorpsgemeenschap te behouden. In nauw overleg met de dorpsraad wil een aparte stichting een bedrijfsverzamelgebouw realiseren.
Dorpsvereniging 't Leker klopte met een verzoek tot medewerking aan bij het gemeentebestuur. Het door de gemeenschap van Ledeacker genomen initiatief om voor een leegstaand gebouw midden in dit dorp zelf een invulling te zoeken, werd door de burgemeester en wethouders omarmd. Omdat een dergelijk initiatief past binnen de gedachte van zelfsturing en zal bijdragen aan een positieve invloed op de leefbaarheid van het dorp, zegde het gemeentebestuur ruimhartige medewerking toe.
Het plan is om het gebouw klaar te maken als bedrijfsverzamelgebouw. Verschillende huurders zullen daarbij in het gebouw een werkplek vinden of een onderneming kunnen beginnen. Voor de aankoop en het toekomstig beheer van de voormalige school is een aparte stichting opgericht. De gemeente spreekt van een win-win situatie voor zowel de gemeente als het dorp Ledeacker en de diverse ondernemers die als huurder het gebouw willen betrekken.
De gemeente verkoopt het gebouw voor 175.000 euro aan de stichting, die van een gunstige koopregeling gebruik kan maken. De gemeenteraad had verder geen wensen of bedenkingen bij de verkoop. De plannen in Ledeacker passen binnen de visie van de gemeente.
De bedoeling is dat voor de zomervakantie het koopcontract wordt getekend, zodat na de zomervakantie de eerste huurders hun werkplek kunnen inrichten. Op één lokaal na liggen er al plannen klaar met huurders.

 

Meer berichten