Foto: Jeff Meijs.
Foto: Jeff Meijs.

Meet en greet Daags na deTour bleek groot succes

Sport 264 keer gelezen

BOXMEER | Wielerfans kregen afgelopen maandag de kans om hun grote wielerheld de hand te schudden, wat te laten signeren of te ontmoeten. Er was dit jaar voor het eerst een meet en greetpodium op Daags na de Tour. Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Dylan Groenewegen, maar ook lokale wielrenners als Mike Teunissen uit Ysselsteyn beklommen het podium met hun fiets.

Mike Teunissen mocht aftrappen en werd enthousiast ontvangen met een groot applaus. ''Het is geweldig om hier te zijn, ik zie veel bekenden in het publiek staan'', vertelde de sporter. Kinderen zitten in de nek van hun vader en er is maar net genoeg plek voor alle wielerfanaten die op de meet en greet zijn afgekomen. Wanneer Tom Dumoulin het podium opkomt gefietst, gaan gelijk alle smartphones de lucht in om een kiekje te schieten van de bekende wielrenner. ''Als het hier gaat regenen, dan schijt ik in mijn broek'', grapt de bekende renner. Uit de reactie van het publiek blijkt dat de meesten de Giro d'Italia hebben gezien.

Tekeningen
Een meisje heeft tekeningen gemaakt voor Dumoulin, Mollema en Groenewegen. Ze staat langs het hek te wachten en hoopt de tekeningen aan haar idolen af te kunnen geven. Haar vader verteld dat zijn andere dochter net zo'n wielergek is. ''Het is ze met de paplepel ingegoten'', lacht hij.

Groenewegen & Mollema
Vanaf de Champs-Élysées is Dylan Groenewegen naar Boxmeer gekomen. Hij heeft drie weken naar het moment toegeleefd, maar zondag won hij de slotrit van de Tour de France. Na Groenewegen komt Bauke Mollema het podium op. ''Het is leuk om hier te zijn, net als de andere jaren. Het hoort erbij. het is erg leuk om te zien dat er zoveel publiek op af is gekomen.

Uitslag
Na de meet en greet stapten de renners op hun fietsen en reden tachtig kilometer. Dylan Groenewegen werd eerste, Koen de Kort tweede en Tom Dumoulin derde.

Foto: Jeff Meijs.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant