Glasgow Rangers won dit jaar de Copa del Agatha. (foto: Gerno de Haas)
Glasgow Rangers won dit jaar de Copa del Agatha. (foto: Gerno de Haas)

'Echt fantastisch wat er hier wordt georganiseerd'

Sport 1.274 keer gelezen


 

SINT AGATHA | De negende editie van de Copa del Agatha is gewonnen door Glasgow Rangers. De Schotse talenten waren na penalty's te sterk voor Club Brugge, de toernooiwinnaar van 2016. Het zeker op zondag drukbezochte jeugdtoernooi in Sint Agatha kreeg daarmee opnieuw 'een grote naam' als winnaar. "Echt fantastisch wat hier wordt georganiseerd. En dat in zo'n klein dorp!"

Het is zaterdag, kort voor twee uur, als ineens de telefoon gaat bij één van de vrijwilligers achter de bar. Een groep van twaalf vaders en moeders uit Glasgow is verdwaald in het centrum van Cuijk en is uit nood Café Taurus ingelopen. De hulproep blijft niet ongehoord. Drie leden van de organisatie pakken direct hun auto en rijden naar Cuijk om het gezelschap naar Sint Agatha te brengen. "We hebben de trein van ons hotel in Nijmegen naar Cuijk gepakt en wilden de bus pakken. Maar die rijdt helemaal niet. Toen bedachten we te gaan lopen, but we got lost", lacht Vanessa (42). Eén van haar kinderen speelt met Rangers op de Copa del Agatha. Ze reist haar zoon overal achterna, dus ook naar Sint Agatha. Haar man Greg (47) vult aan: "Het is toch bijna niet te geloven wat er hier voor elkaar wordt gebokst. Just fantastic!"
De twaalf, dankzij hun Schotse accent duidelijk hoorbaar aanwezig op de tribune, klappen zondagavond dan ook het hardst als wethouder Maarten Jilisen de organisatie en andere vrijwilligers in het zonnetje zet.

Winst
De ouders zijn niet voor niets vanuit Schotland gekomen. De talenten van Rangers domineren het toernooi en winnen in de poulefase van NEC Nijmegen (3-2) en Club Brugge (2-1). In de halve finales wordt JVC Cuijk, dat NEC verrassend na penalty's uit de halve eindstrijd houdt, gekleineerd (6-1). In de finale is Brugge, dat zondag wint van Willem II en Alemannia Aachen, opnieuw de tegenstander. Het eindigt 0-0 en wachten strafschoppen. Rangers schiet ze alle vier binnen, De Belgen missen er twee: 4-2. En dus gaat de Copa del Agatha naar Schotland.

Foto's: Gerno de Haas



Glasgow Rangers zegevierde na strafschoppen.
Ook de Schotse ouders deelden in de feestvreugde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant