Ottersummers vieren in 2016 een feestje omdat het kermis in het dorp is.
Ottersummers vieren in 2016 een feestje omdat het kermis in het dorp is.

Gennepse horeca 'overvallen' door veranderde kermisdata

Algemeen 1.529 keer gelezen

GENNEP |Feestgangers die de data van hun favoriete kermis ruim van tevoren in hun agenda genoteerd hebben, zijn wellicht verrast door veranderingen op de jaarlijkse kalender. Die werden doorgevoerd op verzoek van de kermisexploitanten. Daardoor valt bijvoorbeeld de kermis in Gennep niet langer op de eerste zondag na 2 oktober maar zijn voortaan de tweede en derde zondag gereserveerd. De horeca is er niet blij mee.

Door Jos Gröniger

De Ottersumse horecaondernemer Paul Smits is not amused door het aanpassen van de kermisdata in de gemeente Gennep. Smits vernam het bericht pas enkele maanden geleden.
"We zijn er door overvallen", zegt de eigenaar van café De Pub, die samen met John Hendriks van 't Swaantje de kermis in de horeca organiseert. "We hebben in het recente verleden meegedacht om de kermis in stand te kunnen houden. Zo hebben we voor elkaar gekregen dat de basisschool tijdens de kermis geen studiedagen meer houdt, waardoor de Ottersumse gezinnen niet naar pretparken gaan. Jammer dat je dan zo kort voor de kermis via een brief hoort dat de datum veranderd is. Gelukkig had de muziek, die eind vorig jaar vastgelegd was voor het weekend van 7 en 8 oktober (de eerste zondag na 2 oktober, red.) deze datum nog vrij."
De kermisorganisatie in Ottersum heeft geen contact opgenomen met de gemeente. "Wellicht komt het nog zover", zegt Smits.
De gemeente maakte eind januari de veranderingen van de kermisdata voor de kermissen in Milsbeek, Ottersum en Gennep via de inforubriek bekend. Op 15 augustus herinnerde Gennep via de eigen Facebookpagina aan de wijzigingen.
De aanpassingen zijn ontstaan na het afsluiten van een nieuw contract met de kermisexploitanten. Dat is gedaan om de toekomst van de kermissen in de kernen te waarborgen. De kermissen van Milsbeek (laatste zondag september), Ottersum (eerste zondag oktober) en Gennep (tweede en derde zondag oktober) sluiten voorlopig voor vijf jaar op elkaar aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant