Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Wim Melsen (rechts) neemt de fiets in ontvangst van Rob van Hulten, eigenaar van Fietsplus Rob.
Wim Melsen (rechts) neemt de fiets in ontvangst van Rob van Hulten, eigenaar van Fietsplus Rob.

Tourspelfiets van Fietsplus Rob is voor Wim Melsen

  •   keer gelezen

BOXMEER | Wim Melsen is winnaar geworden van het Kliksport Tourspel van de Maas Driehoek en van de fiets van Fietsplus Rob uit Boxmeer.

De Boxmerenaar vergaarde met zijn zelf samengestelde wielerploeg veruit de meeste punten tijdens de drie weken durende Tour de France van afgelopen juli. De spelregels waren eenvoudig: stel een team samen van 15 Tourrenners, inclusief drie reserves, voor het geval een renner van het basisteam wegvalt. Er konden punten worden verdiend als een basisrenner in een etappe bij de eerste dertig eindigde. Met 4297 punten scoorde Melsen veruit de meeste punten van de ruim tweehonderd deelnemers aan het Tourspel. Dat deed Melsen met de volgende renners: Groenewegen, Sagan, Kittel, Bouhanni, Demare, Boasson Hagen, Gilbert, Matthews, Greipel, Swift, Bevin en Kristoff en de reserves Ulissi, Naesen en Uran. "Het was puzzelen", zegt Melsen, "om de juiste renners uit kiezen. Maar dat is juist leuk. Daar hou ik wel van. Uiteindelijk koos ik voor een pure sprintersploeg."
Met succes, want niemand in het verspreidingsgebied van de Maas Driehoek kon de accountant die werkzaam is in Eindhoven, naar de kroon steken. Fietsplus-eigenaar Rob van Hulten, die zijn pijlen ook gaat richten op de verkoop van racefietsen, reikte de fiets uit.

Meer berichten