Afbeelding

LLTB speurt met drones naar hennep in maïsvelden

112 361 keer gelezen

BERGEN/GENNEP/MOOK EN MIDDELAAR | Léon Faassen, voorzitter van de Limburgse boerenorganisatie LLTB, geeft woensdag 23 augustus het startsein voor het Limburgse anti-hennepproject. Faassen vliegt eigenhandig een rondje over de provincie op zoek naar hennep in maïspercelen van LLTB-leden.

"Hennep in de maïs is zachtst gezegd niet bevorderlijk voor de veiligheid in het buitengebied en hoort daar simpelweg niet thuis", stelt Faassen.
De LLTB opent met behulp van drones met ultra HD-camera's de jacht op hennep. Deze voor Nederland unieke aanpak komt voort uit het zeer succesvolle anti-hennepproject dat al jarenlang in Limburg actief is. De actie van Faassen is het startschot voor deze aanpak.
In het anti-hennepproject werken LLTB, politie, Openbaar Ministerie en andere partijen samen om de overlast van hennepteelt in het buitengebied terug te dringen. De overlast van hennepteelt in het buitengebied is dermate teruggedrongen, dat de politie heeft besloten geen hennepvluchten meer uit te voeren in Limburg.
"Dit is voor ons de reden om de handschoen op te pakken en zelf vanuit de lucht controles uit te voeren", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "We zijn heel content met de resultaten die we de afgelopen jaren samen met de politie en andere partners hebben bereikt, maar voor ons is het nog niet klaar. We willen alle akkers hennepvrij en daar gaan we samen met onze leden voor zorgen."
Hennep die door de LLTB of leden wordt gevonden, wordt in overleg met de politie verwijderd en vernietigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant