Bouarfa Yahiaoui in zijn tijd bij FC Eindhoven
Bouarfa Yahiaoui in zijn tijd bij FC Eindhoven

Bouarfa Yahiaoui: 'Ik heb heel veel zin in om bij Keldonk te voetballen'

Voetbal 693 keer gelezen

KELDONK| Een beetje volger van het Brabantse en regionale voetbal in de laatste twee decennia kent wel de naam Bouarfa Yahiaoui. De in Helmond opgegroeide aanvaller maakte in zijn lange loopbaan ontzettend veel goals (volgens transfermarkt zelfs 377 - wr) en is voor de liefhebber een bezienswaardigheid vanwege zijn specifieke scorende en technische kwaliteiten. Scoren deed hij altijd en overal maar ook aan de bal kan hij veel. Yahiaoui: "Ze moeten proberen mij in het strafschopgebied aan de bal te krijgen. Daarna gaat er wat gebeuren."

Door: Willy Rooyakkers

Veel mensen fronsen de wenkbrauwen als ze horen dat Bouarfa Yahiaoui bij RKVV Keldonk komt voetballen. Wat moet hij daar? De Helmonder met Marokkaanse roots verwacht je niet zo snel in Keldonk, laten we eerlijk zijn. Bouarfa 'zeg maar Boua' Yahiaoui begint te lachen als hij hiermee wordt geconfronteerd. "Dat klopt misschien maar ik ken Peter van den Heuvel goed. Hij is nu trainer bij Keldonk en nadat ik eens met hem gepraat had zag ik het meteen zitten om bij Keldonk te komen voetballen. Weet je: ik heb al zoveel meegemaakt in mijn loopbaan, ik wilde ook weleens in een wat rustigere omgeving aan de gang zeg maar. Daarnaast ben ik ook aan het kijken of ik iets in het voetballen kan gaan doen buiten het veld om. Misschien kan ik daarbij Keldonk mee beginnen. Ik ben me aan het oriënteren wat dat betreft."

Meegetraind
Voorlopig is de ex-speler van onder meer Helmond Sport, HVV, Rood Wit'62, FC Eindhoven, UNA, FC Beringen en Dijkse Boys echter vooral ook nog fanatiek op het veld. "Ik heb nu al twee keer meegetraind en ik moet zeggen dat ik wel mogelijkheden zie om er wat van te maken. De jongens staan open voor adviezen en coaching waardoor alles veel effectiever kan worden. Ik denk dat Peter van den Heuvel hier goed op weg is om iets neer te zetten. Nee, ik vind het niet erg om twee keer in de week vanuit Helmond te komen trainen. Als ik ergens plezier heb dan heb ik er dat graag voor over." Yahiaoui hoeft niet alleen te rijden want met Zaid Jarboue komt er nog een jongen uit Helmond bij Keldonk voetballen. "Zaid is een voetballende linksback die Keldonk wel kan gebruiken. Hij heeft bij MULO gespeeld." 

Ambities
Na twee keer meetrainen is het nog lastig voor de nieuwe aanwinst om vast te stellen wat er allemaal mogelijk is met zijn nieuwe team. "Dat is echt nog te vroeg. Ik merk wel dat ze openstaan voor mij en ik denk dat het een leuke club is van wat ik tot nu toe gezien heb. Ik heb heel veel zin om bij Keldonk te voetballen. Ik had ze vorig jaar ook al eens zien spelen dus ik wist wel wat me te wachten stond."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant