Een Taallunch-bijeenkomst in de bibliotheek van Cuijk.
Een Taallunch-bijeenkomst in de bibliotheek van Cuijk.

Biblioplus pakt laaggeletterdheid aan met taalvrijwilligers

Algemeen 288 keer gelezen

BOXMEER/MILL | Op initiatief van de Stichting Lezen en Schrijven in Nederland vindt van 4 tot en met 10 september de Week van de Alfabetisering plaats. De bibliotheken in Boxmeer en Mill doen mee met taallunches.

In deze periode organiseert BiblioPlus in diverse gemeenten activiteiten om de aandacht te vestigen op (de aanpak van) laaggeletterdheid.
In het Land van Cuijk en Maasduinen is meer dan 10 procent van de bevolking laaggeletterd. Dit zijn mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. En daardoor met het begrijpen van informatie. Informatie die nodig is om goed mee te kunnen doen in onze samenleving. Het aantal mensen dat laaggeletterd is groeit nog steeds. BiblioPlus wil er samen met gemeenten en andere organisaties aan werken, dat meer mensen mee kunnen doen in de samenleving.
Tijdens de Week van de Alfabetisering zijn in de biebs in de gemeenten Boxmeer en Mill zogenaamde letter- of taallunches. Dat zijn gezellige en informatieve lunches voor taalvrijwilligers in Boxmeer en Mill. De lunches laten zien welke mogelijkheden er zijn om het leren van taal te ondersteunen en taalvrijwilligers, die een positieve rol kunnen spelen bij het verminderen van laaggeletterdheid, maken kennis met elkaar.
Letterlunch Bibliotheek Boxmeer: dinsdag 5 september om 12.00 uur.
Letterlunch Bibliotheek Mill: woensdag 6 september om 12.00 uur.
Deelname aan deze Taallunches is gratis maar vooraf aanmelden is verplicht.
Aanmelden kan via www.biblioplus.nl of via e-mail w.lems@biblioplus.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant