FOTODe wethouders Pepijn Baneke en Henk van den Berg op de toekomstige aansluiting bij de Kuilseweg bij Molenhoek.
FOTODe wethouders Pepijn Baneke en Henk van den Berg op de toekomstige aansluiting bij de Kuilseweg bij Molenhoek.

Aanleg snelfietsroute MaasWaalPad gestart

Algemeen 555 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR/HEUMEN | Er vloeit beslist nog veel water door beide rivieren voordat het project in zijn geheel gereed is maar sinds vorige week wordt er gewerkt aan de realisatie van het MaasWaalPad. Van de snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen wordt momenteel het traject op Molenhoeks en Maldens grondgebied aangelegd. Het traject is op 1 december klaar.

Door Jos Gröniger

Aannemersbedrijf Van Venrooij is vorige week gestart met de voorbereidingen van de fietsstraat op de Middelweg. Het wegdek op deze weg tussen Lindenlaan en Ringbaan is deels afgefreesd en wordt van een rode toplaag voorzien. Het MaasWalPad is een project waarin de provincies Noord Brabant, Limburg en Gelderland en de vier gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen participeren. De aanleg van de snelfietsroute Cuijk-Nijmegen is opgesplitst in deelprojecten.
Zo zijn de aansluiting op de Scheidingsweg in Nijmegen, de fietsbrug over de Maas tussen Cuijk en Mook en het traject Lindenlaan-Scheidingsweg aparte onderdelen, die door de betreffende gemeenten opgepakt worden.
Bij de uitvoering van binnen de gemeentegrenzen werken Mook en Middelaar en Heumen samen. Tijdens de eerste week is een start gemaakt met de aansluiting tussen Ringbaan en Kuilseweg op de grens tussen Heumen en Molenhoek. Voor de uitvoering van de route op de Kuilseweg wordt kennis gedeeld met de gemeente Nijmegen. "Ook is er overleg geweest met de buurtbewoners van de Kuilseweg", zegt Heumens wethouder Henk van den Berg. "Zij hebben inspraak gehad over de kleur van het wegdek. In deze natuurrijke omgeving past het rode asfalt niet en er is daarom gekozen voor zandkleur." 
Voor de aanleg van de fietsbrug treft Mook en Middelaar voorbereidingen. Voor de aansluiting richting Lindenlaan is een tunnel in de spoordijk van de Maaslijn nodig. De tunnel wordt in het weekend van 14 en 15 oktober aangelegd. "Dit gebeurt in een treinvrij weekend waarin ProRail ook werkzaamheden aan het spoor uitvoert. Om kosten te besparen wordt dan de tunnel geplaatst. Begin oktober volgt er een informatieavond over", zegt de Mookse wethouder Pepijn Baneke.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant