Voor het door brand verwoeste Palazzotheater staat hekwerk.
Voor het door brand verwoeste Palazzotheater staat hekwerk.

Palazzo-eigenaar gaat door met gevecht tegen verzekeringsmaatschappijen

Algemeen 410 keer gelezen

GRAVE | Jan-Paul Beukering, eigenaar van het afgebrande Palazzotheater in Grave, gaat in tegenstelling tot eerdere berichten door met zijn gevecht tegen verzekeringsmaatschappijen. Het theaterpand in de Maasstraat brandde twee jaar geleden in de Koningsnacht volledig uit.

Een regionaal dagblad meldde dat Beukering zich niet langer verzet tegen Nationale Nederlanden. Die wil de miljoenenschade niet vergoeden. De uitspraak komt van een letselschadeadvocaat die door het dagblad is benaderd. Volgens Beukering is het artikel op niets gebaseerd. "Ik ga gewoon door met mijn gevecht tegen de verzekeringsmaatschappijen. Dat kost veel tijd en vooral veel geld. Ik weet ook niet waar de krant het verhaal vandaan haalt", zegt hij. "Ik ben niet benaderd voor een toelichting op het bericht. Mijn huidige advocaat heeft ook niet met de krant gesproken."
In de Maasstraat staan steigers om de voorkant van de Palazzopanden te schutten. Fraai is het niet en omwonenden hopen op een snelle oplossing. Aan de achterkant van het enorme pand ziet het er opgeruimd maar troosteloos uit. De Maasstraat zelf blijft aantrekkelijk voor het uitgaande publiek, vooral op mooie zomeravonden zitten de terrassen vol. Het verhaal doet de ronde dat er positieve ontwikkelingen zouden zijn. In een schriftelijke reactie laat Beukering weten dat het nog te vroeg is om er iets over te zeggen, 'maar we zijn goed op weg.' Beukering blijft met verschillende partijen in gesprek over de twee jaar geleden ontstane situatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant