Afbeelding

Parochie Maria Moeder van de Kerk biedt mensen in nood vangnet

Algemeen 626 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De parochie Maria, Moeder van de Kerk wil mensen die in materiële en financiële problemen zitten hulp gaan bieden.

Daartoe is er de Parochiële Caritas Instelling (PCI) waar mensen van alle gezindten een beroep op kunnen doen. Aanvragen worden onafhankelijk en zorgvuldig beoordeeld en zo mogelijk gehonoreerd. Dat laat de parochie, die in Sint Anthonis zetelt en een van de grootste van Brabant is, in een persbericht weten.
De PCI is een zelfstandig onderdeel van de parochie, met een eigen bestuur dat gelden beheert en beslist over inkomsten en uitgaven en heeft een eigen bankrekening. Het doel is om mensen binnen de parochie die in (financiële) nood verkeren, te helpen, ongeacht achtergrond of geloof.
Hulp wordt primair gegeven bij individuele vragen om niet-structurele ondersteuning, waarbij ervan wordt uitgegaan dat de gemeente en maatschappelijke instanties de hulpvraag niet voldoende kunnen dekken. De PCI komt dus als het ware 'achteraan in het rijtje'. Info en aanvragen: caritas@parochiemariamoedervandekerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant