De eerste huurders van voormalige basisschool in Ledeacker: (vlnr) Gerda Top, Ellen Klaassen, Jeroen Janssen en Peter Theunissen. Foto Kees de Bruijn.
De eerste huurders van voormalige basisschool in Ledeacker: (vlnr) Gerda Top, Ellen Klaassen, Jeroen Janssen en Peter Theunissen. Foto Kees de Bruijn.

Eerste vier bedrijven in oude school in Ledeacker

Algemeen 1.863 keer gelezen

LEDEACKER | De eerste vier huurders van de voormalige basisschool in Ledeacker hebben het huurcontract getekend en willen snel starten met hun onderneming.

Onder de naam Gerita Top Fit gaat de Cuijkse Gerita Top direct na de zomervakantie beginnen met een fitcentrum in Ledeacker. "Voor iedereen die gezond en fit wil worden of blijven".
Ellen Klaassen uit Haps heeft al twintig jaar een pedicurepraktijk in Sint Anthonis en zocht een grotere ruimte. "En die heb ik hier gevonden, met veel licht en bovendien vind ik het een mooi gebouw."
Het bedrijf Riskview van Jeroen Janssen uit Ledeacker is gespecialiseerd in economische taxaties en verzekeringstaxaties voor roerend- en onroerendgoed. Ook hij zocht wat meer ruimtelijke armslag. "Dus wij zijn blij met deze mogelijkheden in Ledeacker".
De fysio- en manuele therapiepraktijk van Peter Theunissen zoekt het graag regiobreed. "Toen de vraag kwam of wij naar Ledeacker wilden komen, hoefden we eigenlijk niet zo heel lang na te denken en hebben we ja gezegd."
Het stichtingsbestuur is tevreden, want 70 procent van de totale oppervlakte van het schoolgebouw is verhuurd. Er is nog plaats in een groot klaslokaal waar enkele zzp'ers hun flexibele werkplek kunnen maken. "Dankzij een pro-actieve opstelling van de Ledeackerse inwoners, de gemeentelijke ondernemersvereniging en het gemeentebestuur kunnen we gelukkig snel schakelen," zegt Twan Jans van het stichtingsbestuur. "Bovendien", zegt voorzitter Jos Hermens van de stichting, "is het uit oogpunt van leefbaarheid belangrijk dat de school niet leeg blijft."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant