De laan naar het gemeentehuis van Sint Anthonis, één van de veiligste gemeenten in Brabant.
De laan naar het gemeentehuis van Sint Anthonis, één van de veiligste gemeenten in Brabant.

Aantal ernstige misdrijven in Sint Anthonis gehalveerd

Algemeen 237 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De criminaliteit is in de gemeente Sint Anthonis afgelopen jaren fors gedaald. De door de politie geregistreerde misdrijven daalden in de periode 2013-2015 van gemiddeld 297 naar 225 in 2016. De misdrijven met ernstige gevolgen halveerden zelfs van gemiddeld 52 naar 25.

De enige delicten die juist fors zijn gestegen, zijn burengerucht en overlast in de openbare ruimte, vooral door verwarde personen. Het laatste steeg van gemiddeld 14 naar 37. Deze stijging is een ontwikkeling die landelijk gaande is. Daarom ontstaan overal acties om dit probleem aan te pakken. Sint Anthonis doet mee aan een project om de samenwerking te versterken bij de aanpak van overlast door verwarde mensen. Ook zetten we ons met anderen in om het vervoer van mensen in deze groep te verbeteren.
Bijna alle anderen soorten criminaliteit zijn afgenomen, sommige zelfs spectaculair. Zo halveerde de categorie misdrijven bedreiging, mishandeling en geweld, van gemiddeld 49 naar 24. Het aantal auto-inbraken daalde zelfs van gemiddeld 21 naar 8 in 2016.
Burgemeester Sijbers van Sint Anthonis zegt erg blij te zijn met de cijfers. "We hebben al jaren een criminaliteit onder de helft van het landelijk gemiddelde. We zijn gewoon een veilige gemeente. Dat het gelukt is de cijfers verder omlaag te brengen, is daarom een extra prestatie van iedereen die daaraan een bijdrage heeft geleverd. Daartoe behoren zeker ook de inwoners die bij onraad de telefoon pakken en de politie bellen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant