Camps Optiek-eigenaar Edwin Lenssen.
Camps Optiek-eigenaar Edwin Lenssen.

Camps Optiek gaat vierhonderd brillen aanmeten in Afrika

Algemeen 439 keer gelezen

BOXMEER | Jaarlijks vindt de World Sight Day plaats. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan het thema 'slechtzienden en blinden in ontwikkelingslanden'. Dit jaar is deze dag op 12 oktober. Camps Optiek uit Boxmeer doet mee aan World Sight Day.

Camps Optiek in Boxmeer-Horst-Venray heeft een actie bedacht die vanaf 1 augustus van start zal gaan om slechtziende Tanzanianen te helpen. Dit in samenwerking met de stichting MamaZoeloe.
De inhoud van de actie bestaat uit twee speerpunten: koop een pluche Mol voor 25 euro en sponsor een staaroperatie in Tanzania. Bij inruil van uw oude bril, krijgt u korting op een nieuwe. Mocht u geen nieuwe bril nodig hebben maar toch oude brillen in huis hebben, lever ze dan in voor het goede doel.
In de tweede week van oktober reizen Edwin Lenssen en Mart Winters van Camps Optiek af naar Sengerama in Tanzania, waar zij zoveel mogelijk mensen een beter zicht geven met behulp van ingezamelde oude brillen.
Tevens gaan zij daar ook mensen screenen waarvan het zicht door staar zo slecht is, dat alleen een staaroperatie helpt om dat te verbeteren. De kosten van een staaroperatie in Tanzania door een plaatselijke oogarts zijn 25 euro. Om een staaroperatie mogelijk te maken zal Camps Optiek in de drie vestigingen een pluche mol verkopen voor 25 euro waarvan de opbrengst volledig naar een staaroperatie gaat.
Montuur- en glasleveranciers van Camps Optiek steunen dit initiatief door kosteloos monturen en glazen beschikbaar te stellen. Deze worden door de medewerkers van Camps Optiek in de weken voor het vertrek naar Tanzania gereed gemaakt. Het doel van Edwin en Mart is om in die week maar liefst 400 brillen aan te kunnen meten.
www.campsoptiek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant