Een schilderstuk van Tryndyk, ook te zien in het Kunstkerkje in Velp.
Een schilderstuk van Tryndyk, ook te zien in het Kunstkerkje in Velp.

Glas- en schilderstukken van Biemans en Tryndyk in kerkje

Algemeen 131 keer gelezen

VELP | Kunstschilder Vasily Tryndyk en glaskunstenaar Frank Biemans exposeren vanaf 9 september drie weekeinden op rij in het Kunstkerkje in Velp.

Nijmegenaar Frank Biemans studeerde in 1979 af aan de Academie voor Euritmie en ontwikkelde zich daarnaast ook autodidactisch tot beeldend glaskunstenaar. Zijn objecten ontstaan voornamelijk zonder vooropgezet plan of tekening en kunnen zowel abstract of figuratief zijn. Hij heeft zijn vakmanschap en kunstenaarschap met seminars en zomeracademies uitgebreid in binnen- en buitenland.
De in Rusland geboren Trydnyk studeerde in 1972 af aan de kunstacademie van Sint Petersburg. Sinds 1991 woont de kunstschilder in Nederland. Zijn kunst laat zich moeilijk in woorden vangen. Het is niet puur illustratief, eerder een natuurlijke expressie van oude meesters met een extravagante combinatie van kleuren.
De expositie is van 9 september tot en met 24 september elke zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur te zien in het Kunstkerkje, Pastoor Loefweg 1 in Velp bij Grave. Info: www.kunstinhetkerkje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant