Afbeelding

WE STOPPEN! laat rokers stoppen vanuit de oude kazerne in Grave

Algemeen 353 keer gelezen

GRAVE | De eerste kandidaten zijn al bekend, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij in de online serie WE STOPPEN! Een uniek sociaal experiment waarbij 50 zware rokers in oktober, Stoptober-maand, hun laatste sigaret doven en vijf dagen lang vanuit een oude kazerne in Grave samen afrekenen met hun verslaving aan de sigaret. Hun doel: de maand oktober rookvrij doorkomen en daarna voorgoed gestopt blijven.      

De eerste kandidaten zijn al bekend, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij in online serie WE STOPPEN! Een uniek sociaal experiment waarbij 50 zware rokers in oktober, Stoptober-maand, hun laatste sigaret doven en vijf dagen lang vanuit een oude kazerne in Grave samen afrekenen met hun verslaving aan de sigaret. Hun doel: de maand oktober rookvrij doorkomen en daarna voorgoed gestopt blijven. 
De eerste kandidaten van het online experiment zijn al bekend. Laurens wil niet langer 'die gezellige rokende leraar' zijn. Silvia wil dolgraag een tweede kind, maar roken bemoeilijkt het zwanger worden. Claire's stem dwingt haar definitief afscheid te nemen van de sigaret en kunstenaar Don wil na veertig jaar roken 'zijn vrijheid terug'.
Ook de Nijmeegse Arjun Jones, bedrijfsleider in een lokaal restaurant in de buurt van Grave, gaat de kazerne in. De komende weken worden via de AVROTROS-website Zorg.nu dagelijks kandidaten gepresenteerd uit WE STOPPEN!, een productie van LND Media. Ook via ad.nl worden diverse kandidaten uit het STOP-huis komende weken op de voet gevolgd. Met WE STOPPEN! wil Stoptober, een initiatief waarin diverse gezondheidsbevorderende organisaties samenwerken, rokers laten ervaren dat samen stoppen heel positief en verbindend kan werken. 
De stoppers zijn van 1 tot en met 5 oktober voor rokers én niet-rokers thuis te volgen via een livestream en via dagelijkse online updates op Zorg.nu/westoppen. Daar kunnen mensen die niet in het huis willen, maar wel willen stoppen, ook terecht voor dagelijkse steun en tips. Belangstellenden kunnen het laatste WE STOPPEN!-nieuws nu al volgen op de Facebookpagina.
Aannmelden kan via zorg.nu/westoppen

                    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant