De ondertekenaars van de MFA-overeenkomst met onder andere burgemeester Wim Hillenaar (zittend tweede van rechts) en rechts wethouder Gerard Stoffels.
De ondertekenaars van de MFA-overeenkomst met onder andere burgemeester Wim Hillenaar (zittend tweede van rechts) en rechts wethouder Gerard Stoffels.

GGZ en fysiotherapiepraktijk nemen intrek in MFA De Valuwe

112 707 keer gelezen

CUIJK | Vertegenwoordigers van GGZ Oost Brabant, fysiotherapie De Valuwe, Beheerstichting MFA De Valuwe en de gemeente Cuijk ondertekenden woensdag een overeenkomst over de (ver)huur van ruimte in de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Valuwe.

De ondertekening betekent een volgende stap op weg naar de nieuwe MFA, waarvan de opening in het eerste kwartaal van 2018 wordt verwacht. In 2015 besloot de gemeenteraad van Cuijk tot aankoop van de Jozefkerk in de wijk De Valuwe, inclusief de klokkentoren en de pastorie. Belangrijkste reden hiervoor was het plan voor de realisatie van een volwaardige wijkaccommodatie. De huidige accommodatie in het winkelcentrum De Valuwe, voldoet niet meer aan de eisen.
Het bestaande kerkgebouw van de Jozefkerk biedt echter meer ruimte dan nodig is voor alleen een wijkaccommodatie. Cuijk ging daarom op zoek naar een maatschappelijke bestemming van het overige deel van het gebouw.
De huidige vestiging van GGZ Oost Brabant in de wijk De Valuwe zit in het voormalig gebouw van de Gabriëlschool in de Valuwe. Fysiotherapie De Valuwe start met een tweede nevenvestiging in de wijk.
Met deze overeenkomsten is de hele begane grondvloer van de nieuwe MFA verhuurd. 
De nieuwe wijkaccommodatie wordt geëxploiteerd door Beheerstichting MFA De Valuwe. Naast de ruimten voor GGZ Oost Brabant en Fysiotherapie De Valuwe, komen in de nieuwe MFA onder meer een grote activiteitenzaal, een kleinere ontmoetingszaal, een keuken, vergaderruimten en bergruimten. 
De parochie H. Jozef, maar ook onder meer de KBO, Dichterbij, SWOC en Intercultureel Centrum Safina gaan hier gebruik van maken. Andere activiteiten in de nieuwe MFA zijn onder andere een typecursus, EHBO-activiteiten, bewegen voor ouderen, wijkraadvergaderingen, spreekuren van politie, FNV en wijkmeester, een beleggingsclub, kookclub Bantu, de Reddingsbrigade en een percussiegroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant