Bertran Krekels debuteert zondag in de competitie met O.S.S.'20
Bertran Krekels debuteert zondag in de competitie met O.S.S.'20

Dennis Dekkers en Bertran Kreekels blikken vooruit op Gemert - O.S.S.'20

Voetbal 230 keer gelezen

GEMERT/OSS| Komende zondag rolt de bal eindelijk weer in de Hoofdklasse B. Voor ons is het treffen in Gemert tussen de plaatselijke helden en het bezoekende O.S.S.'20 het meest interessant. Deze eerste krachtmeting is een indicatie van de krachtsverhoudingen tussen deze twee teams maar verder nog weinig beslissend uiteraard. Een leuk affiche is het echter sowieso. Kliksport peilde de verwachtingen van beide trainers.

Door: Willy Rooyakkers

Bertran Kreekels maakt zijn debuut als trainer van O.S.S.'20 in een competitiewedstrijd. Hij volgde Maarten van Vugt op die het Osse voetballandschap als zijn broekzak kent en ook behoorlijke successen met de geel-blauwen behaalde. "Ach, wie ik opvolg maakt natuurlijk geen bal uit", zegt Kreekels, "Nu ben ik trainer van O.S.S.'20. Ondertussen ben ik een week of vijf bezig en het bevalt me goed." De trainer uit Helmond solliciteerde bij de Osse formatie omdat hij het een leuke club vond maar ook omdat hij in Oss tevens werk heeft. "Dat beperkt enorm de reistijd natuurlijk, dat is ideaal." Komende tegenstander Gemert zag hij dinsdagavond aan het werk tegen ZSV, een oefenduel dat de Molenbroekers met 2-1 wonnen. "Het komt niet zo vaak voor dat je als hoofdtrainer een aankomende opponent kunt gaan bekijken. Daar maakte ik dus dankbaar gebruik van maar collega Dennis Dekkers heeft ons ook al gezien hoor."

Aanvallender
Ondanks dat Bertran Kreekels nog maar een paar weken bezig is lijkt hij toch al een klein stempeltje te drukken. Gevraagd of de speelwijze wezenlijk veranderd in vergelijk met vorig jaar: "Ik denk dat we iets aanvallender gaan spelen. Hoe? Ach, dat kun je op verschillende manieren realiseren. Ik ga de tegenstander niet te wijs maken, dat zie je zondag wel." In ieder geval zullen Ferdi van den Berg en Tony de Groot niet van de partij zijn maar het lijkt logisch dat de voorhoede gevormd zal worden door Bob van Lith, Rob van Sonsbeek en Ferhat Coskun. Van den Berg lijkt momenteel meer in aanmerking te komen voor de rechtsbackpositie maar is nog op vakantie. Kreekels kijkt uit naar het duel in Gemert. "We weten denk ik wel waar de kracht van Gemert ligt. Ik verheug me op een leuke wedstrijd." Overigens loopt de nieuwe trainer niet weg voor de favorietenrol die zijn ploeg links en rechts krijgt opgestempeld. "Nee, de laatste jaren heeft O.S.S.'20 het goed gedaan dus we moeten spelen om de prijzen. Wie er nog meer favoriet zijn? Halsteren heeft erg goed ingekocht, dat moet toch een keer vruchten afwerpen. Vlissingen lijkt ook sterk."

Dekkers: "We krijgen veel te makkelijk goals tegen"
Ondertussen kampt collega Dennis Dekkers met een waslijst aan blessures. Dekkers: "Jeremias David speelt zeker niet, Youri van Brussel ook niet. Sven van Ommeren ligt er ook nog uit, net als Dennis Groen. Jasper Lalisang vormt een twijfelgeval."  Daarbij is Bram Jacobs geschorst. Het grootste probleem om op te lossen voor de technische staf is de enorme hoeveelheid aan tegengoals. "We hebben alle varianten geprobeerd maar niets helpt. Hoe dan ook krijgen we telkens de makkelijkste goals tegen. Vaak letterlijk uit het niets." Het zorgt voor uitslagen zoals een 3-5 winst bij Alverna. "We stonden met 0-2 voor en waren heer en meester. Bij de eerste de beste kans van de tegenstander ligt deze er echter ook meteen in. Ik weet niet wat het is maar het overkomt ons iedere keer de laatste tijd."

Zware start 
Ook Dekkers ziet O.S.S.'20 als één van de betere teams in de klasse. "Ze zijn al jaren dodelijk in de omschakeling. Deze is echt van 'bovenkant derde divisie-niveau'. Daar moeten we echt voor waken maar dat is bekend. Aan de andere kant moet ik zeggen dat vorig jaar de onderlinge verschillen tussen Gemert en O.S.S.'20 in de onderlinge duels miniem waren. Ik denk dat we sterker zijn geworden dus ik ben positief." Met de komst van spelers als Ruben Rodrigues en Jeremias David is Gemert in aanvallend opzicht duidelijk gevarieerder geworden. Het ontbreekt nu vooral nog aan wat gif en slimmigheid. "We missen iemand die na drie overtredingen op onze spitsen opstaat en zegt: dan zal ik ook eens een signaal afgeven. Als je begrijpt wat ik bedoel. Af en toe een slimme overtreding is echt niet verkeerd. We ondergaan soms de dingen nog wat teveel." Gemert heeft een zware start van de competitie. Na O.S.S.'20 komen nog een viertal pittige opponenten. "Als we dan na vijf wedstrijden een punt of negen hebben dan zijn we goed gestart. Ik ben tevreden met mijn groep, we gaan er tegenaan. Het wordt tijd dat we op eigen veld O.S.S.'20 weer eens gaan verslaan. Hopelijk lukt dat zondag."

Dennis Dekkers (rechts) met UDI'19-collega Bert Ruijsch (Foto: P. Kuijpers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant