Spelmoment in Den Haag tussen HBS en JVC Cuijk.

Derdedivisionist JVC Cuijk ten onder in tweede seizoensduel

Sport 519 keer gelezen

DEN HAAG | Op het nostalgische sportcomplex Craeyenhout in Den Haag liep JVC Cuijk tijdens het tweede derde divisieduel tegen zijn eerste seizoensnederlaag aan. HBS was met 2-0 te sterk.

JVC Cuijk had in zijn startopstelling twee mutaties ten opzichte van vorige week. Jorrit Ritzen nam de plaats in van de voor één wedstrijd geschorste Jurre Grotenhuis, en Sergi Simons speelde op de plek van de langdurig geblesseerde Stan Broenland. Broenland.
Het eerste half uur was overtuigend voor JVC Cuijk. Zorgvuldig werd er opgebouwd en de aanval gezocht. HBS werd teruggedrongen op eigen helft. Via snelheid over de flanken kwam met name Rik Renirie regelmatig door. Kansen waren er te noteren voor Rik Renirie (2) en Simon van Zeelst (1) en JVC Cuijk grossierde in hoekschoppen. Na ongeveer 30 minuten kwam Jordie van de Laan door via de linkerkant en schoot met zijn linkerbeen snoeihard voorbij de Haagse doelman van der Helm, maar helaas voor JVC Cuijk ook hard op de paal. Stelde HBS daar dan niets tegenover? Jawel, echter het was mondjesmaat en de verdedigers van JVC Cuijk hadden de voorwaartsen van HBS onder controle. Een aanval via de dreigende Nelson Viera luidde het Haags kwartiertje in. Zijn eerste actie werd nog onschadelijk gemaakt maar amper 2 minuten later was het wel raak. Via de linkerkant kon HBS vrij inschieten in de verre hoek: 1-0. JVC Cuijk oogde wat aangeslagen en HBS rook bloed. Na een aanval van JVC Cuijk schakelde HBS snel om en kreeg een vrij trap op zo'n 30 meter van de Cuijkse goal. De vrije trap werd door iedereen gemist en zeilde langs doelman Yorrit Kanters in de goal: 2-0.
In de tweede helft zat HBS dus in een zetel. Ze konden achterover gaan hangen en JVC Cuijk laten komen. De hele tweede helft probeerde JVC Cuijk de aanval te zoeken, echter het was druk achterin bij HBS en hun uitvallen waren zodoende gevaarlijk. Eigenlijk creëerde JVC Cuijk veel druk maar geen kansen. De enige kans die uiteindelijk ontstond was voor de prima ingevallen Jay van Boxtel die een afgeslagen bal uitstekend inschoot,  maar de goed keepende doelman van HBS pakte de bal uit de hoek. In de laatste minuten pakte JVC'er Boy Visser zijn tweede gele kaart en moeste van het veld. Twee minuten kreeg een HBS'er  direct rood toen hij Van de Laan schopte.
Komende week speelt JVC Cuijk in Naaldwijk tegen Westlandia, de ploeg van trainer Edwin Grunholz. Vorig seizoen was de hand van Grunholz (vroeger de beste zaalvoetballer ter wereld) duidelijk zichtbaar en voor dit seizoen wordt Westlandia gezien als één van de titelkandidaten.