Jipp Janssen uit Langenboom in actie in de 85 cc-klasse.
Jipp Janssen uit Langenboom in actie in de 85 cc-klasse.

De 'Jeffrey Herlingsen' van morgen sluiten af in Stevensbeek

Sport 727 keer gelezen

STEVENSBEEK | Op het Radiocircuit in Stevensbeek werd de laatste motorcrosswedstrijd gereden van de Jeugdregiocompetitie 2017. De 'Jeffrey Herlingsen' van morgen vertoonden op soms indrukwekkende wijzen hun kunsten. Met de opvolging van Herlings zit het dus wel goed.

In totaal namen 55 rijders van MSV Sint Anthonis, MBC De Zevenheuvelen, CCM De Zandhazen, MSV Overloon en CC Cuijk deel aan deze competitie.
In de klasse 65 cc kleine wielen ging de overwinning in Stevensbeek naar Quinn Kuenen uit Overloon. Hij had de meeste punten gehaald gedurende de wedstrijden en wist daarmee het kampioenschap veilig te stellen. De tweede plaats ging naar de jongste dame in de competitie Kyara van der Cruijsen uit Boekel. De derde plaats was voor Ruben Willemsen uit Bergharen.
In de klasse 65 cc grote wielen was er in de laatste wedstrijden een spannende strijd tussen Damian van der Cruijsen uit Boekel en Fin Teunesen uit Vierlingsbeek die de wedstrijd in Stevensbeek uiteindelijk wist te winnen. In het eindklassement ging de overwinning naar Damian van der Cruijsen. De tweede plaats was voor Jesse van Daal uit Wilbertoord en de derde voor Fin Teunesen.
Na een valpartij in Overloon stond Wes Ermens uit Oploo weer aan de start in de klasse 85 cc kleine wielen. Door alle wedstrijden meegereden te hebben had hij een mooie voorsprong in het klassement opgebouwd. De dagoverwinning in Stevensbeek ging naar Daan Slaats uit Langenboom.
De hoofdprijs in het eindklassement was voor Wes Ermens, tweede plaats werd Gijs Baltussen uit Landhorst, de derde plek was voor Daan Slaats.
Het grootste aantal deelnemers ging van start in de 85 cc-klasse met grote wielen voor liefhebbers.
De dagoverwinning ging naar Wesley Baltussen uit Landhorst. In het algemeen klassement eindigde hij als tweede na Jipp Janssen uit Langenboom en voor Daan van de Berg uit Rijkevoort.
Voor rijders met een 85 cc motor met grote wielen die in het verleden een startbewijs hebben gehad werd een apart klassement gehanteerd. Hier werd een spannende strijd geleverd tussen Senn Lauwers en Dick Nabuurs, beiden uit Wanroij. De winnaar van het eindklassement zou pas in de laatste wedstrijd bekend worden. In de eerste manche ging de winst naar Lauwers. Doordat Nabuurs een blessure aan zijn hand had opgelopen kon hij niet meer van start gaan in de tweede manche. Lauwers kon zodoende het kampioenschap veiligstellen. Na Lauwers en Nabuurs werd Jarno van Haften uit Velp derde in de 85 cc met grote wielen.
In de 125 cc ging de overwinning in Stevensbeek naar Joey Dahm uit Leuth. In het eindklassement werd Kjell Cornelissen uit Mill uiteindelijk eerste, tweede werd Mike Hofkens uit Grave en Dahm derde.
Bij de zijspannen verschenen Bjorn en Sten van de Heuij uit Ledeacker als enige rijders aan de start. In een aantal wedstrijden werden zij vergezeld door deelnemers van de Kids & Sidecars. Deze laatsten reden niet mee voor het algemeen klassement waardoor de eerste prijs in deze klasse automatisch naar de Ledeackerse broers ging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant