Een OJC-speler probeert een JVC'er de voet dwars te zetten.

Verdiende overwinning JVC Cuijk in Brabants onderonsje

Sport 310 keer gelezen

ROSMALEN | Exact 25 jaar nadat JVC Cuijk kampioen werd op sportpark de Hoef in Rosmalen nam JVC Cuijk opnieuw 3 punten mee. Jay van Boxtel en Jordie van de Laan scoorden: 0-2.

JVC Cuijk begon sterk aan de wedstrijd. Met veel druk naar voren werd het OJC onmogelijk gemaakt om op te bouwen, laat staan aan te vallen. Het druk zetten begon bij de aanvallers (waar een plek was ingeruimd voor Benjamin Djukic), en de middenvelders en verdediging sloot goed aan. Na ongeveer 7 minuten resulteerde dit in een kans die meteen doel trof. Djukic kwam door op de linkerkant en Jordie van de Laan testte doelman Bart Tinus die kon redden. De rebound was echter voor de altijd actieve Jay van Boxtel die goed oplette en goed afmaakte: 0-1. OJC probeerde het spel over te nemen maar was kansloos tegen de Cuijkse dadendrang. Op de vleugels hadden Alex Lejic en Sjoerd van de Looy de Rosmalense aanvallers in de zak zitten en dwongen hen om mee te verdedigen. Het solide centrum bestond vandaag uit Jurre Grotenhuis en Maarten Bosch en zij acteerden de hele wedstrijd als ware veldheren. Na ongeveer 20 minuten was er een identieke situatie als bij de eerste goal alleen mocht Boy Visser nu aanleggen. Zijn schot werd gekeerd door Tinus maar er was ook buitenspel geconstateerd.
Na de rust pakte OJC het prima op. De ingevallen Wesley Meeuwsen liet één keer van zich spreken door een mooie loop actie waarin hij een aantal verdedigers de verkeerde kant op liet stappen, maar zijn schot kon Yorrit Kanters niet verassen. Trainer Ruud Kaiser bracht achtereenvolgens Furkan Alakmak, Sjoerd Booyen en Rik Renirie als verse krachten om opnieuw de druk naar voren te verhogen. En dit lukte. OJC werd opnieuw teruggedrongen en JVC creerde kansen. De mooiste aanval ging door te centrum. Jay van Boxtel veroverde de bal, ging de éen-twee aan met Jordie van de Laan en kwam alleen voor de Rosmalense doelman. Met een ultieme sliding haalde een verdediger van OJC de bal voor de voeten van Jay weg en voorkwam een zo goed als zeker doelpunt. Maar die goal kwam toch nog: een vrije trap van Furkan Alakmak laag bij de eerste paal werd als ware het een hockey doelpunt met een zogenaamde tip-inn snoeihard in het dak van de goal door Van de Laan gepromoveerd tot de 0-2. JVC Cuijk domineerde en kwam niet meer in de problemen. Een prachtige overwinning van een sterk JVC Cuijk waar iedereen bereid is om arbeid te leveren voor elkaar. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen ADO'20 die hopelijk op het 'eigen hoofdveld kan plaatsvinden.