De fysiotherapeuten Sjors Hofmans en Niels van Benthum gaan ook aan de slag in Medipoort in Cuijk.
De fysiotherapeuten Sjors Hofmans en Niels van Benthum gaan ook aan de slag in Medipoort in Cuijk.

Zorgverleners onder één dak in Medipoort

Algemeen 1.682 keer gelezen

CUIJK | Landelijk zie je het al steeds vaker: diverse zorgpartijen die clusteren op één locatie. Cuijk gaat met Medipoort met deze trend mee. Deze week openen maar liefst dertien partijen hun deuren in het voormalige Rabobank-gebouw aan de Spinding.

HIG Vastgoedontwikkeling – eigenaar van het pand – heeft dit op meerdere plekken in het land al succesvol geïnitieerd. "Na onderzoek bleek er ook in Cuijk vraag naar te zijn", aldus Helmut Hetzenauer van het Vughtse vastgoedbedrijf. "Om een goed medisch centrum te kunnen ontwikkelen, heb je sowieso een huisarts en apotheker nodig. We zijn met de huisarts gestart. Huisartsenpraktijk De Valuwe was op zoek naar een nieuwe locatie, omdat ze ruimtegebrek hadden en gehuisvest zaten in een verouderd pand. Ze gaan in Medipoort nu verder als Huisartsenpraktijk Traverse." Apotheek Cuijk opent daarnaast aan de Spinding – na het sluiten van de servicepunten in De Valuwe en Beers – Serviceapotheek Medipoort.
Hetzenauer: "Naast de huisartsenpraktijk en apotheek zijn per 1 oktober ook Stichting Pantein, Indigo, Psychologen De Haas/den Brok, Cuijkse Psychologen Praktijk, Baseline Diëtisten, Logopediepraktijk H.J. van Werkhoven, Prikpost Canisius Ziekenhuis, Dermediq, Podotherapie Hermanns, Fysiotherapie Hofmans Van Benthem en Rebis in Medipoort gevestigd. Er zijn nog een aantal praktijkruimten te huur, waarvoor we met diverse andere zorgverleners in gesprek zijn."
Marlous van Megen van de Cuijkse Psychologen Praktijk – die hiervoor een deur verder aan de Spinding gehuisvest was - vult aan: "Voor mijn cliënten is het daarnaast fijn dat je hier vrij anoniem naar toe kunt komen. Als je hier binnenstapt, zie je niet of iemand nu naar de prikpost, fysio of psycholoog gaat. We hebben een mooie wachtruimte, voldoende toiletten en – misschien wel het belangrijkste – de ruimtes zijn goed geluidsdicht, zodat je in alle vrijheid je verhaal kwijt kunt aan de desbetreffende specialist."
Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent in Medipoort - in navolging van de praktijken aan de Lavendel en in Beugen – hun derde vestiging. Sjors Hofmans vertelt: "Aan de Spinding openen we een Spier en Pees Expertise Centrum. Dat betekent dat we ons voornamelijk focussen op de behandeling van zaken als hielspoor, achillespeesklachten, schouderpijn, tennisarm en knieklachten. Hiervoor hebben we een speciaal behandelprogramma ontwikkeld, waarbij we gebruik maken van diverse nieuwe, technieken als echografie, shockwave en vliegwieltraining."
Niels van Benthum: "Aan de Lavendel hadden we daar geen ruimte meer voor. Dan kun je met het totale bedrijf uitwijken naar een nieuwe locatie, maar wij willen juist de persoonlijke sfeer behouden. Vandaar dat we gekozen hebben voor een extra locatie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant