Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

5E: Montagnards wint derby in Afferden, Sambeek krijgt er vier om de oren

Sport 436 keer gelezen

Op deze prachtige nazomerdag is er ook nog gevoetbald. Voor iedereen die een dagje strand, een boswandeling, een terrasje of het maaien van het gras in de achtertuin verkoos vóór het kijken naar de lokale voetbalclubs, hier een overzicht van de wedstrijden in de vijfde klasse E. Daarin wist Montagnards in Afferden te winnen, verloor SVS nipt van Kronenberg, moest Sambeek viermaal vissen en won VV Holthees-Smakt met liefst 4-1.

Kronenberg - SVS 1-0 
Stevensbeek treurt. Vandaag moest gewonnen worden tegen Kronenberg. Beide teams doen het niet goed deze competitie met één enkel gelijkspel. Het was dus voor SVS vandaag de kans om de eerste overwinning te boeken deze competitie maar het mocht niet zo zijn. Eenmaal kwam Kronenberg tot scoren maar dat was genoeg voor de overwinning. SVS staat hierdoor dertiende, Kronenberg een plekje hoger. Volgende week gaat SVS het niet makkelijk krijgen. De ploeg pakt de auto naar Merselo, dat nummer 1 staat. 

VV Holthees-Smakt - SVOC'01 4-1 
VV Holthees-Smakt heeft overtuigend gewonnen van SVOC'01. Liefst viermaal kwam de ploeg tot scoren. SVOC had weinig in te brengen en kreeg maar een bal in de netten. Door de overwinning gaat Holthees-Smakt over SVOC heen in de ranglijst en nemen ze de vijfde plaats in met zeven punten. Daarmee staat het op een overbrugbare drie punten van Merselo, dat eerste staat. 

Sambeek - BVV'27 1-4 
In Sambeek scheen vandaag ook de zon, en dat was maar goed ook voor de supporters van de wit-blauwen. In een matige wedstrijd van Sambeek werd 1-4 verloren. De tegengoals vielen te makkelijk en kansen werden gemist. Dan wordt een overwinning moeilijk. 'Uiteindelijk een terechte uitslag' laat trainer Stef van Asten weten. Voor Sambeek scoorde Dennis van Well.

HRC'27 - Montagnards 2-5
De Limburgse derby Afferden - Bergen is gewonnen door Montagnards. Liefst vijf keer trof de ploeg in Afferden doel. Montagnards leek op een gemakkelijke overwinning af te gaan doordat het na een half uur al op een 0-2 voorsprong stond. Maar nog vóór rust stond het alweer 2-2. In de tweede helft was het verzet van HRC gebroken en scoorde Montagnards nog driemaal. Een prima zondag voor Bergen. Door de overwinning staat Montagnards nu op de tweede plaats met negen punten uit vier wedstrijden. 

HRC'27 - Montagnards 2-5
Kronenberg - SVS 1-0 
RKDSO - SV United 1-1 
SV Lottum - America 4-1 
Sambeek - BVV'27 1-4 
Sporting ST - Merselo 0-0
VV Holthees-Smakt - SVOC'01 4-1 

1. Merselo 10
2. Montagnards 9
3. BVV'27 9
4. SV United 8
5. VV Holthees-Smakt 7
6. SV Lottum 6
7. HRC'27 5
8. SVOC'01 5
9. Sambeek 4
10 America 4
11. RKDSO 4
12. Kronenberg 4
13 SVS 1
14. Sporting ST 1

Volgende week: 

BVV'27 - SVOC'01
Merselo - SVS 
RKDSO - Kronenberg 
SV Lottum - Montagnards 
Sambeek - HRC'27
Sporting ST - SV United 
VV Holthees-Smakt - America 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant