Jasper Haster van Ebben Boomkwekerij was nauw betrokken bij de aanleg van het MH17-monument.
Jasper Haster van Ebben Boomkwekerij was nauw betrokken bij de aanleg van het MH17-monument.

MH17-monument staat centraal in Cultureel Café Cuijk

Algemeen 372 keer gelezen

CUIJK | De totstandkoming en aanleg van het MH17-monument bij Schiphol staat centraal tijdens Cultureel Café Cuijk (CCC)_dat de vijfde jaargang ingaat.

De eerste CCC-aflevering van dit seizoen, zoals gebruikelijk in café Kansas aan de Kerkstraat in Cuijk, is op vrijdag 27 oktober. De MH17-gedenkplaats in Park Vijhuizen werd dit jaar op 17 juli geopend, exact drie jaar nadat het vliegtuig boven de Oekraïne uit de lacht is geschoten.
Boomkwekerij Ebben uit Cuijk leverde een belangrijke bijdrage aan deze plek van herinnering en gedenken. Medewerker van de boomkwekerij Jasper Haster was als projectleider in de weken rond de aanleg van het monument bij Schiphol nauw betrokken bij de inrichting van de gedenkplaats. Tijdens het eerste Cultuur Café Cuijk doet hij zijn verhaal.
Naast dit onderwerp laat de Cuijkse kunstkenner Leonard Wamper zijn licht schijnen over het verband tussen creativiteit en ondernemerschap. Ook treden enkele leden van de Toneelvereniging De Ghesellen van Sint Maerten op rond het onderwerp Halloween.
De koffie staat op vrijdagmiddag 27 oktober om 16.00 uur klaar en CCC (dat in het najaar telkens drie keer wordt geouden) duurt tot ongeveer 18.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant